SEGRE

VOLEIBOL

Un aranès en l'elit del vòlei

Andreu Perdices acaba de guanyar la Copa Príncep amb el Sant Pere i Sant Pau i somia amb l’ascens a la màxima categoria || Té 18 anys i va començar als 13

Andreu Perdices, amb el trofeu i la medalla conquerits a la Copa.

Andreu Perdices, amb el trofeu i la medalla conquerits a la Copa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Té 18 anys, és aranès, brilla en el seu esport i no ho fa ni esquiant ni patinant sobre gel. Andreu Perdices ha desafiat tots els tòpics esportius de la Val d’Aran i s’acaba de proclamar campió de la Copa Príncep de voleibol, el torneig coper de la Superlliga 2 (la Segona divisió espanyola), que va conquerir amb el seu equip, el Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, diumenge passat en terres gallegues.

Un èxit col·lectiu i també individual perquè va ser inclòs a l’equip ideal del torneig en el qual hi havia tres companys més d’un Sant Pere i Sant Pau que apunta a l’ascens a la màxima categoria del voleibol espanyol, ja que lidera un dels dos grups en què es divideix la Superlliga 2.

“Va ser una mica per casualitat practicar el voleibol”, admet aquesta jove promesa, que als 13 anys va començar sense saber gairebé com es jugava. “Em vaig iniciar a l’Associació Esportiva de l’Institut d’Aran perquè em va proposar d’apuntar-me un amic. Allà s’encarregaven del voleibol Davinia Montesinos i Pau Sans, i vaig tenir la sort que aquest últim, que havia estat jugador professional, em va veure qualitats i em va recomanar per intentar-ho a la Blume. Només vaig fer proves físiques, res de voleibol perquè en aquest cas no m’haurien agafat”, explica amb cert humor.

Les seues virtuts físiques –ara mesura 1,89 metres encara que en el voleibol d’elit no seria dels més alts– el van portar a la Residència Blume de Barcelona i a competir a l’equip de promeses del Grup Especial de Tecnificació que, sota l’acrònim GET Blume, va jugar a Primera Catalana i fins i tot es va arribar a enfrontar a un dels equips del Balàfia Vòlei.

Durant 4 anys va perfeccionar la seua tècnica i va despuntar com a central, la qual cosa li va permetre fitxar pel Sant Pere i Sant Pau. Primer, a l’equip juvenil, amb el qual van ser cinquens d’Espanya, i aquesta temporada amb la primera plantilla. “Som el referent de la Superlliga 2 perquè som molt joves. Hi ha 6 o 7 jugadors que tenim 18 anys i cinc formem part del set titular. Sota la direcció del macedoni Vlado Stevovski, Andreu progressa en el voleibol i estudia Matemàtiques a la Universitat de Barcelona, encara que viu a Tarragona. “A la Copa vaig jugar els meus dos millors partits”, diu mentre somia arribar a la màxima categoria.

tracking