SEGRE

ESQUÍ COMPETICIONS

La Marxa Beret ja escalfa motors

Se celebrarà el 4 i 5 de febrer amb més de mil esquiadors de tot Europa || En les distàncies de 42, 21 i 10 km

Una imatge de la sortida de la passada edició de la Marxa Beret.

Una imatge de la sortida de la passada edició de la Marxa Beret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Beret, la prova per excel·lència de l’esquí de fons popular espanyol, que celebrarà la 38a edició els dies 4 i 5 de febrer, superarà com cada any els més de mil participants procedents de tot Europa. A més, les inscripcions (obertes fins al 2 de febrer) s’han disparat a causa de les nevades dels últims dies, que han animat els esquiadors.

La multitudinària prova continua al calendari del Circuit de Curses Populars d’esquí de fons (categoria ML) de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i per primera vegada ha entrat a formar part de la Copa Espanya del calendari de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI). La passada edició, la prova va ser el Campionat Europeu de Maratons Populars Euroloppet de la FIS, i va reunir prop de 1.200 fondistes al Pla de Beret, dels quals un 40 per cent procedien dels països nòrdics, Alemanya, Àustria, Holanda i Itàlia.

Segueix inclosa al calendari FIS i aquest any entra a formar part de la Copa Espanya

L’impuls internacional de l’esdeveniment va permetre consolidar la marxa tant per a esportistes d’alt nivell però també populars, tant estatals com europeus, i també per a famílies que volen disfrutar d’aquesta festa de l’esquí de fons. El dissabte 4 de febrer se celebrarà una demostració en la modalitat lliure (patinador) de l’espectacular Sprint Salomon a la població d’Arties, amb una distància d’1,5 quilòmetres i tindrà la sortida a les 16.00 hores. El diumenge 5 de febrer es disputarà la Marxa Beret a partir de les 10.00, amb traçats de 42, 21 i 10 quilòmetres i una sortida simultània. Només es permetrà la tècnica clàssica.

La Marxa Beret està organitzada per Baqueira Beret i pel Conselh Generau d’Aran.

tracking