bàsquet

Voregen l'èpica

L’Actel Lleida acaricia la remuntada davant d’un Palència que guanyava per 13 punts en l’últim quart || Dos rivals van tapar l’últim tir de tres d’un estel·lar Nevels

Adrián García, Anna Prim i Àlex Rubín de Celis, en el seu homenatge.

L’Actel Força Lleida va estar ahir a punt de firmar una de les remuntades històriques al Barris Nord, però finalment va caure (78-80) davant d’un Palència que guanyava per 13 punts en l’últim quart. La qualitat dels castellans i una altra nefasta actuació arbitral van ser les claus d’un partit que Nevels va estar a punt de guanyar amb un tir de tres que dos rivals van tapar a l’últim segon.

Arrancada de partit a un nivell altíssim de velocitat i constant intercanvi de cistelles, amb Rubín de Celis en la direcció per un Papantoniou que aquesta vegada va començar a la banqueta. Aquesta circumstància feia que el Palència es veiés obligat a córrer, mentre que l’Actel Lleida va moure la pilota amb criteri fins que una cistella de Demétrio va fer que Sergio García parés el partit, ja no només pel resultat (14-10), sinó per donar cert descans als seus. Alzamora va entrar davant la necessitat de frenar un Barnes que feia molt de mal a la pintura i els de negre van assolir una màxima de 6 punts (18-12). Tanmateix, els castellans van tirar de qualitat i van ajustar el marcador abans del final d’un gran primer quart (23-21).

L’actuació arbitral va acabar amb la paciència d’un Barris Nord que els va acomiadar amb una sonora xiulada

El pitjor moment dels lleidatans va coincidir amb l’inici del segon quart, quan el Palència va completar un parcial de 0-10 que va començar en el primer per situar-se 23-29. Comenge va decidir parar i Papantoniou va prendre el comandament del joc. Gràcies a la direcció del grec, l’Actel Lleida va empatar el partit i va fer que fos el tècnic visitant el que decidís aturar el partit amb 29-29. L’actuació arbitral va començar a ser nefasta, amb només tres personals assenyalades a un Palència que jugava amb duresa, i els castellans van aprofitar aquests minuts de desconcert per tornar a manar en el marcador. Encara que els de negre van reaccionar de nou, Zamora, amb un triple i una cistella conferia als visitants un lleuger avantatge al descans, al qual es va arribar amb un 37-41, en un bon partit que només van tacar Zamora i González amb la seua parcialitat, i això que l’àrbitre principal era català. Res de nou en un Barris Nord que els va acomiadar amb una sonora xiulada. Encara que l’Actel Lleida va arrancar molt posat en defensa la segona meitat, el Palència va començar a carburar i de quina manera. Després del 40-41 que firmava Alzamora des de la línia de tirs lliures, els castellans van aconseguir un parcial de 0-10 (40-50) amb el qual Comenge va perdre la paciència. Papantoniou va tornar a prendre les regnes amb un triple que va rebre la resposta d’un Dani Rodríguez per al qual no passen els anys, i Nevels, en una altra mostra de la seua enorme fredor, va anotar des de més enllà de la línia de 6,75 per al 48-53. I a la mínima que reaccionava l’Actel Lleida, Sergio García tornava a parar el partit. Si li havia funcionat anteriorment, a aquestes altures li va tornar a donar la vida. Els castellans van tornar a tirar de la qualitat d’homes com Samb, Tomàs i Barnes per tancar el tercer quart amb la màxima diferència que havien aconseguit ja en l’arrancada d’aquest parcial, 10 punts que semblaven molt complicats de remuntar. No podien posar-se les coses més difícils per a l’Actel Lleida a l’inici dels últims deu minuts, amb un triple de Samb, que ahir va ser el millor jugador del partit, renovant la màxima diferència del Palència fins als 13 punts (51-64). Comenge continuava sense veure-ho clar, perquè els seus jugadors semblaven apagats i sense forces per remar a contracorrent, així que va demanar temps quan no havien passat ni dos minuts. Ho va intentar l’Actel Lleida, que es va posar a 3 (72-75) a falta de menys de tres minuts després de la nefasta actuació arbitral al Barris Nord. El pavelló va empènyer i amb un Nevels estel·lar es va situar 78-80 a falta de 28.4 segons. El Palència va fallar un llançament de tres, la pilota va ser per a Demétrio, que la va passar a Nevels, que va prendre una altra vegada tota la responsabilitat. Però el seu llançament per guanyar el partit el van tapar dos jugadors rivals, donant la victòria als de Palència.