HANDBOL MUNDIAL

Espanya obté una soferta victòria i s’atansa als vuitens de final

Contra Tunísia no va poder sentenciar fins al final

El blaugrana Víctor Tomàs celebra un dels cinc gols que va aconseguir ahir davant dels tunisians.

La selecció espanyola d’handbol va fer un pas de gegant cap als vuitens de final del Mundial de França 2017 després d’imposar-se ahir per 21-26 a la de Tunísia.

Conscient de la batalla perduda que suposaria entrar en una guerra cos a cos amb els fornits defensors tunisians, Espanya va sortir a la pista amb la consigna de fer circular la pilota tan ràpid com fos possible.

Amb aquesta fórmula i un gran nivell defensiu, els de Jordi Ribera es van anar distanciant en el marcador, amb una renda de sis gols a falta de cinc minuts (6-12). Tanmateix, l’excel·lent treball que havia fet Espanya fins al moment, va quedar enfosquit per uns últims minuts del primer temps en què Tunísia va aconseguir reduir el desavantatge a només dos gols de diferència (10-12).

A la represa, als hispans els va costar molt més imposar el seu joc i quan només faltava un quart d’hora per finalitzar el partit, l’avantatge continuava sent de dos gols (16-18). Fins i tot va tenir un penal per situar-se a tan sols un gol Tunísia, però Pérez de Vargas el va evitar i va propiciar el despertar espanyol. Amb dos gols de Gurbindo i Balaguer, Espanya va arribar als deu minuts finals amb una renda de quatre gols (16-20). Empès per la seua afició, el quadre tunisià va lluitar fins al final, però entre dos debutants, el porter Rodrigo Corrales i l’extrem David Balaguer, es van encarregar d’acabar amb el sofriment amb els seus gols i parades per a un 21-26 final.