SEGRE

MOTOR DAKAR

Isidre Esteve supera el repte

El pilot d’Oliana acaba el Dakar 2017 vuit anys després del debut en cotxes i sense lesions gràcies al coixí intel·ligent || Va firmar el lloc 35 de la general i el quart de la seua categoria

Isidre Esteve i el seu copilot Txema Villalobos saluden a l’arribar ahir a la meta en l’última etapa.

Isidre Esteve i el seu copilot Txema Villalobos saluden a l’arribar ahir a la meta en l’última etapa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve va assolir el seu objectiu a l’acabar el Dakar vuit anys després de debutar en cotxes. I ho va fer amb l’ajuda del coixí intel·ligent, un dispositiu que li ha permès passar més de deu hores diàries assegut al cotxe amb els comandaments adaptats al volant, sense arriscar-se a patir úlceres a la pell com li va ocórrer l’última vegada. Esteve va superar la prova amb èxit al completar sense problemes físics la cursa més dura del món i firmar el trenta-cinquè lloc absolut i el quart en la categoria T1.S.

Al costat del seu copilot Txema Villalobos, va afrontar l’última etapa amb la màxima precaució i sense arriscar, firmant el 39 lloc parcial. “Hi havia molta pols en l’última especial i hem decidit prendre’ns-ho amb molta tranquil·litat, disfrutant de cada quilòmetre i conscients de la importància del moment. Els últims instants han estat superemotius i sincerament, no puc explicar amb paraules el que he sentit”, reconeixia el d’Oliana a la línia de meta.

“En l’aspecte esportiu som molt feliços però, sobretot, per l’extraordinari èxit del projecte social. Resultats al marge, la millor notícia és que tinc la pell bé i que ha resistit sense problemes a tantes hores seguides de pilotatge. Sens dubte, superar aquest Dakar és el millor aval possible per al coixí intel·ligent”, subratllava feliç després de completar la barbaritat de 45 hores de carrera.

Ara ja pensa en el futur: “Hem de destinar un petit temps a assaborir l’èxit, però ràpidament haurem de posar fil a l’agulla per preparar la pròxima temporada. Vull tornar l’any que ve al Dakar per ser més competitius”, va apuntar.

Peterhansel guanya en cotxes i Sunderland, en motosEl francès Stéphane Peterhansel (Peugeot) va guanyar ahir el seu tretzè Dakar, el setè en cotxes. El regnat de Peterhansel el 2017 només va estar en perill pels seus compatriotes i companys d’equip Loeb i Cyril Despres, segon i tercer en la general, respectivament. Loeb va vèncer en cinc etapes i li va disputar la general fins a l’últim dia. Per la seua part, Nani Roma va tancar la participació en el quart lloc. En motos, el britànic Sam Sunderland (KTM) va ser el millor de la general, seguit de l’austríac Matthias Walkner i el manresà Gerard Farrés, tots dos també de KTM. Sunderland es va imposar amb un marge de 32 minuts sobre Walkner i 35:40 sobre Farrés. El valencià Joan Barreda (Honda) va ser cinquè al quedar a 43:08 del campió.

tracking