Triomf amb una èpica remuntada

El Cadí perdia per 23 punts al minut 25 i va acabar guanyant en la pròrroga || Gran victòria col·lectiva

Bahí i Meiya pugnen amb Gomes, la millor ahir del partit, per un rebot.

El Cadí la Seu va aconseguir ahir una gran victòria a la pista del Gipuzkoa (72-73) fonamentada en una èpica remuntada a la segona meitat. Les urgellenques perdien per 23 punts (54-31) als cinc minuts del tercer període i després d’un parcial de 0-24 van capgirar el marcador (54-55) i van forçar una pròrroga (60-60) en què van acabar sentenciant el setè triomf de la temporada, i trenquen així una ratxa de tres derrotes consecutives.

El partit va començar amb les donostiarres manant en el marcador, que va ser una constant fins al tram final del temps reglamentari. El Gipuzkoa, que tenia les mateixes victòries que les urgellenques, va arribar a manar per set punts (12-7) en el primer quart i per 14 (32-18) en el segon, que el Cadí va aconseguir maquillar al descans (37-27) de la mà de Tània Pérez.

Al tornar dels vestidors, a l’equip lleidatà se li van fondre els ploms. La zona imposada des del salt inicial per les locals va ofegar per complet el seu atac i amb un parcial de sortida de 12-0 va elevar la renda fins als 22 punts (49-27), amb la màxima de 23 (54-31). En aquell moment, amb el partit pràcticament sentenciat, aquest es va capgirar.

Les urgellenques van aparcar l’ansietat, van defensar amb ordre i van atacar amb paciència i a poc a poc el desavantatge va anar decreixent. Un 0-7 al final del tercer període va reduir la renda fins als 16 punts (54-38). L’últim quart va arrancar igual, amb les lleidatanes encertades i les donostiarres desaparegudes. Gairebé vuit minuts –deu comptant el final del tercer període– van tardar les locals a anotar la primera cistella, encara que llavors el lluminós ja estava sota el comandament del Cadí després d’un parcial de 0-15 (0-24 global). Tània Pérez, amb vuit punts, va ser clau perquè el Cadí forcés la pròrroga.

En el temps extra, les jugadores de Joan Carles Pié van saber jugar amb cap. Una cistella de Bahí els va acabar donant una èpica victòria, si bé Bulgak va fallar dos tirs lliures quan faltaven cinc segons. La sort va estar ahir del costat d’un combatiu Cadí.

“Quan ho han vist perdut, s’han asserenat i han remuntat”Joan Carles Pié era ahir un home feliç després de veure com el seu equip guanyava un partit que tenia perdut. “Quan estàvem perdent per 23 punts ho hem vist gairebé impossible. Estàvem jugant amb molta ansietat, però quan ho han vist perdut, s’han asserenat i han començat a defensar, a atacar amb paciència i a poc a poc hem anat remuntant. Al final hem jugat amb molt cap”, va indicar el tècnic urgellenc. Així mateix, Pié va reconèixer que aquesta victòria “és molt important perquè ens donarà confiança, ens traurà pressió i ens permet allunyar-nos del descens, que ara és la prioritat”.