SEGRE

DEPORTES_LUNES

L’assignatura pendent

El Lleida acumula la pitjor ratxa com a visitant dels últims 12 anys i únicament ha sumat quatre punts lluny del seu estadi || Només tres equips en tota la Segona B presenten pitjors números

Cristian Alfonso controla la pilota en una acció del partit de dissabte passat.

Cristian Alfonso controla la pilota en una acció del partit de dissabte passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Lleida ha demostrat en les darreres jornades una evident millora que l’ha dut a abandonar les posicions de descens que va arribar a ocupar. Tanmateix, encara té una assignatura pendent que no aconsegueix aprovar: guanyar fora de casa. El Lleida no guanya un partit de Lliga lluny del Camp d’Esports des del 3 d’abril, quan es va imposar 0-6 al camp de l’Atlètic Balears.

El punt que va sumar dissabte al camp de l’Atlètic Llevant és el quart que aconsegueix en el que va de temporada, la qual cosa el converteix en un dels pitjors visitants de la categoria. Tan sols tres equips han sumat menys punts en els seus desplaçaments entre els 80 que competeixen a Segona B. El Zamudio, del Grup 2, és el pitjor, amb només 1 punt, mentre que el Sanluqueño, del Grup 4, n’ha sumat 2 i el Socuéllamos, també del Grup 2, tres. L’Amorebieta, del mateix grup i l’Hospitalet, precisament el pròxim rival del Lleida, han aconseguit també 4 punts, com l’equip de Gustavo Siviero.

El Lleida acumula la seua pitjor ratxa de resultats fora de casa des de fa 12 anys. En la temporada 2005-06, l’última en la qual va militar a la Segona divisió A, va arribar a encadenar 15 desplaçaments sense guanyar. La temporada va acabar en descens. El Lleida no ha guanyat cap dels deu partits que ha disputat lluny del Camp d’Esports. S’hi uneixen els dos de la passada temporada, l’últim de la fase regular, en el camp de la Pobla de Mafumet, que va finalitzar en empat (1-1) i l’anterior, al camp de l’Olímpic de Xàtiva, en què va perdre per 2-1. La seua última victòria data del ja citat 3 d’abril, quan va golejar 0-6 al camp de l’At. Balears. Els calendaris han deixat per a la història un 0-1 al camp de l’Huracà, el 17 d’abril, però aquest partit no es va jugar, perquè l’equip valencià estava retirat de la competició i a tots els seus rivals se’ls donava victòria en els partits per aquest resultat. Per tant, són més de 9 mesos sense guanyar un partit de Lliga com a visitant. Tampoc es compten en aquesta estadística els partits del play-off.

En aquests dotze últims partits fora, els 10 d’aquesta temporada i els dos últims de l’anterior, ha aconseguit 5 empats (4 en l’actual temporada) i 7 derrotes. És a dir, 5 punts dels 36 que hi havia en joc.

Això contrasta amb la bona línia que mostra l’equip de Siviero al Camp d’Esports. Encara que ha perdut dos partits davant de la seua afició, els seus números a casa el situen com el quart millor equip com a local del grup. Ha sumat 21 dels seus 25 punts acompanyat pels seus seguidors i només tres equips, el líder Barça B (22 punts); l’Alcoià, que és segon (26 punts), i l’Hèrcules, cinquè (24 punts), han aconseguit més punts com a locals. El València B, quart, també ha sumat 21 punts en el seu camp, els mateixos que el Lleida.

Amb l’empat de dissabte passat a la Ciutat Esportiva del Llevant, són ja tres les jornades consecutives que l’equip no perd. En aquestes jornades ha sumat 7 dels 9 punts en joc. Dels últims 18 n’ha aconseguit 11 i només ha perdut un dels cinc últims partits jugats. Hi ha millora, però també assignatura pendent.

tracking