L’EFAC salva un punt i segueix tercer

Un jugador de l’EFAC Almacelles controla la pilota davant de la pressió d’un jugador del Santboià.

Espectacular partit sobre el verd del Joan Baptista Milà que va acabar en justes taules per a dos candidats i ja habituals de la zona alta de la taula. En un encontre molt entretingut, emocionant i disputat, l’EFAC va arrancar un valuós punt de la visita al Santboià (2-2) i allarga un bon moment que l’ha portat a puntuar en els sis partits disputats des de l’última derrota, en el derbi davant de l’Alpicat, a mitjans de novembre.

Els homes de David Giménez van sortir molt ben plantats i sense oferir espais als perillosos atacants barcelonins, una de les plantilles de més qualitat de tota la categoria. Així, la primera ocasió clara arribaria en un llançament d’Enric Bosch de falta directa que Leva, amb una gran parada, va treure a córner. El partit va passar a una forta pressió i a domini del Santboià, la qual cosa el va portar a avançar-se als 20 minuts.

Una combinació per la part esquerra de Buba i Kevin va derivar en una cessió a Josele que, creuant la pilota, va acabar per donar avantatge als seus (1-0).

Tanmateix poc duraria l’alegria als locals. Pràcticament deu minuts després, en una falta lateral sobre l’àrea local i després d’una sèrie de rebots entre defensors i atacants, Héctor Badia va recollir el rebuig només al segon pal per igualar la contesa ajustant el xut a la base del pal dret de Leva (1-1).

A la segona meitat, el primer quart d’hora el va dominar al seu antull el quadre lleidatà, imposant-se en el centre del camp a l’esquadra de Belmonte. Després d’un parell d’acostaments i avisos, en el minut 59 l’àrbitre va decretar penal per una espenta a l’àrea i Joel Chiné el va transformar en l’1-2 per als lleidatans.

Amb l’1-2, els de Piti Belmonte es van llançar a l’atac amb tot i van passar a sotmetre l’EFAC, dominant la resta de la segona meitat. Això va permetre també que es creessin espais darrere, però Rafa Leva va tornar a salvar els seus d’una derrota assegurada traient l’1-3 en un tir clar des del punt de penal. I de l’1-3 es va passar al 2-2, que va poder arribar en una bona combinació local amb xut últim de Juanlu, que va aconseguir rebutjar Jordi Chiné. Però va arribar en el minut 82, al rematar el mateix Juanlu un llançament de córner d’Aarón (2-2). Fins al final, l’EFAC va saber mantenir el punt i la tercera posició a la classificació.

“Estic orgullós de la feina dels jugadors”David Giménez, entrenador de l’EFAC Almacelles, va assegurar ahir al finalitzar aquest encontre: “Crec que el resultat final és just. Estic molt orgullós del treball dels jugadors. A poc a poc es van assentant i sumem una bona ratxa de joc i resultats, precisament davant dels equips més forts del grup.”