SEGRE

MUNTANYISME EXPEDICIÓ

Kilian Jornet anuncia que tornarà a intentar pujar a l'Everest a l'estiu

Kilian Jornet iniciarà aquest cap de setmana la temporada d’esquí.

Kilian Jornet iniciarà aquest cap de setmana la temporada d’esquí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Kilian Jornet ja té fixats els objectius per a la temporada en curs i un dels principals reptes tornarà a ser coronar el sostre del planeta, l’Everest (8.844 metres). L’atleta de Bellver de Cerdanya té previst tornar a intentar-ho l’estiu que ve, després de culminar un intens treball de preparació als Alps, a més de 4.000 metres, per plantar-se al camp base de l’Everest amb les millors condicions. “No és l’època idònia, però si la Xina ens dóna els permisos, hi tornarem a l’agost. Evidentment, és millor a la primavera, perquè hi ha poca neu i no has d’obrir traça, però no pots estar sol, que és el que busquem. El bo de l’estiu és que fa calor i pots moure’t amb rapidesa i amb poc pes, però t’enfrontes al risc d’allaus per les nevades”, va assenyalar Jornet.

El setembre de l’any passat va fer el primer intent, però va haver de desistir, després de setmanes d’aclimatació, perquè les condicions meteorològiques es van complicar fins al punt de forçar la cancel·lació de l’expedició.

Kilian Jornet s’ha traslladat aquest any a Escandinàvia per preparar la Copa del Món d’esquí de muntanya, que començarà dissabte vinent al complex de Vallnord. Amb 29 anys, l’atleta lleidatà s’ha instal·lat a Noruega juntament amb la seua parella, la també corredora i esquiadora sueca Emelie Forsberg, després de deu anys residint a Chamonix.

tracking