SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

Lleida acollirà set proves estatals aquesta temporada

Destaquen la Marxa Beret i els campionats d’Espanya de fons, freestyle i

Els components de l’equip de competició del CEVA, amb els trofeus conquerits a Sierra Nevada.

Els components de l’equip de competició del CEVA, amb els trofeus conquerits a Sierra Nevada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida acollirà aquesta temporada algunes de les proves estatals més rellevants de les modalitats de neu. En concret, seran set les competicions d’àmbit nacional que se celebraran al llarg del 2017 a la demarcació lleidatana, les primeres de les quals ja es van disputar aquest cap de setmana a Tuixent-la Vansa. Van ser els campionats d’Espanya d’esquí de fons, en les modalitats d’esprint i clàssic, que van recalar a l’estació de l’Alt Urgell per la falta de neu a Linza (Aragó), on inicialment havien de disputar-se, i en els quals la representació lleidatana va aconseguir un total de 33 medalles, 16 de les quals van ser d’or (vegeu SEGRE d’ahir).

La segona part d’aquests campionats estatals, corresponent a les modalitats de llarga i curta distància (10 i 30 quilòmetres) i relleus, es disputarà a Baqueira Beret del 24 al 26 de març, estació que també organitzarà, com ja és tradició, la Marxa Beret, fixada per al 5 de febrer. La prova, que espera superar el miler de participants, serà puntuable per primera vegada per a la Copa d’Espanya i seguirà dins del circuit europeu de marxes de llarga distància.

L’estació aranesa també acollirà uns altres tres campionats d’Espanya de diferents especialitats. El 18 de febrer acollirà els de freestyle i snowboard i el 4 i 5 de març hi haurà també una doble cita: d’una banda, els campionats de múixing de neu (trineus amb gossos) i, de l’altra, els estatals d’esquí alpí U18 i U21.

En l’àmbit autonòmic, l’estació pallaresa d’Espot Esquí serà la seu, del 10 al 12 de març, dels campionats de Catalunya absoluts d’alpí.

D’altra banda, Sierra Nevada va acollir aquest cap de setmana la primera fase de la Copa d’Espanya Audi d’esquí alpí, per a les categories U14 i U16, en la qual el CEVA va aconseguir sis podis. Lisa Vallcorba va ser la guanyadora de l’eslàlom d’U16, seguida de la seua companya d’equip Arrieta Martínez, mentre que Eugenia Brotons va obtenir la tercera posició en l’eslàlom d’U14 i va ser segona en el gegant.

En la modalitat de supergegant, Tomàs Barata es va endur la victòria en U14 i Lisa Vallcorba va ser segona en U16.

tracking