ATLETISME CARRERES POPULARS

La segona Cursa de Sant Blai comptarà amb 500 atletes

La prova estrena un recorregut de 5 km

Montserrat Meseguer, Rosa Pujol i Baptista Pou, ahir durant la presentació de la prova.

El Palau d’Anglesola reunirà el proper dia 29 un total de 500 atletes en la segona edició de la Cursa de Sant Blai, una prova jove però que ha arrancat amb força i que estrenarà un recorregut de 5 quilòmetres. La prova tindrà també caràcter solidari i recaptarà diners per a la campanya Stargardt Go, que lluita contra les malalties degeneratives de la retina, segons van explicar ahir durant la presentació Rosa Pujol, vicepresidenta segona de la Diputació; Montserrat Meseguer, alcaldessa del Palau d’Anglesola, i Baptista Pou, regidor d’Esports. Pou va destacar que la carrera, al ser “la més plana que s’organitza a les comarques lleidatanes”, afavoreix que els atletes millorin les seues marques personals, la qual cosa ha disparat la inscripció. “L’any passat, al ser la primera, la vam tancar en 300 i dos setmanes abans vam haver d’ampliar-la a 400. En aquesta, n’esperem 500”, va explicar. Tant la prova de 10 km com la de 5 començaran a les 10.00 h davant del poliesportiu, on també hi haurà situada la línia de meta. El recorregut també és nou. “El 95 per cent és sobre asfalt, cosa que també ajuda a millorar marques.”