SEGRE

AUTOMOBILISME DAKAR

Isidre Esteve: “Vull tornar-hi més preparat”

Isidre Esteve va tornar ahir del Dakar pensant ja en una edició del 2018 “on hem de ser més competitius” || “El coixí ha estat un èxit i ara s’obre una nova etapa per a mi”, va indicar

Isidre Esteve, ahir a l’arribar a l’aeroport del Prat després de la seua participació en el Dakar.

Isidre Esteve, ahir a l’arribar a l’aeroport del Prat després de la seua participació en el Dakar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Isidre Esteve va arribar ahir a Barcelona després de participar en el Dakar, la seua prova fetitxe, vuit anys després d’una estrena en cotxes amb un molt mal record. Aleshores la seua tornada a casa va ser molt diferent, ja que, encara que ho va fer sent el segon paraplègic a acabar el raid, les llargues hores al volant li van provocar unes ferides molt greus que van necessitar un any i mig de repòs. “Si m’haguessin preguntat com m’hauria agradat tornar d’aquest Dakar, hauria dit tal com he tornat. Ha estat la tornada somiada”, va assenyalar el lleidatà a SEGRE, i va ressaltar la seua victòria esportiva, per haver conclòs la prova, i social, confirmant que el coixí intel·ligent funciona.

I és que amb això se li obre un nou panorama en el món de la competició, el seu món. “Tenia dubtes, esclar, perquè tot era una prova, però el projecte del coixí ha estat un èxit. No hi ha hagut ni un sol error, amb la qual cosa ara comença una nova etapa per a mi en cotxes, en la qual intentarem ser més competitius”, va assenyalar. En aquest sentit, ja pensa en el pròxim Dakar. “Ara hem de parlar amb l’equip i els patrocinadors per conèixer les seues intencions i exposar-los les meues. A mi m’agradaria tornar-hi i fer-ho amb més preparació i sent més competitius, i per fer-ho és necessari fer més carreres, sobretot raids a l’estranger, per arribar tan preparats com sigui possible a la pròxima edició”, va apuntar el pilot d’Oliana, que al cap ja té la participació durant aquest any en dos o tres proves de la Copa del Món de raids, entre les quals la del Marroc.

El d’Oliana té previst competir en diverses proves de la Copa del Món de raids per preparar el Dakar

Esteve, que ja acumula dotze participacions en el Dakar, deu en motos i dos en cotxes, s’ha trobat una prova que poc tenia a veure amb la que es disputava a l’Àfrica. “Abans era més aventura, i ara és més competició”, ressalta. Sobre aquesta passada edició, el lleidatà va destacar el recorregut. “Ha estat una prova en la qual s’ha notat la mà de Marc Coma (diverses vegades guanyador i que des d’aquest any treballa en el disseny del traçat), ja que la navegació ha estat la protagonista. En línies generals, estem molt satisfets, perquè ja vaig dir abans d’anar-me’n que estar entre els llocs 35 i 45 era ja un èxit.” El pilot d’Oliana també va destacar la tasca del seu copilot. “Ha estat fonamental en l’equip per la seua tasca en la navegació i les nocions que té en mecànica, que han estat una garantia per poder salvar els problemes que hem tingut”, va concloure.

tracking