SEGRE

POLÍTICA ESPORTIVA

Lleida recuperarà la residència d'esportistes del Màrius Torres

Lleida recuperarà la Residència del Màrius Torres, que va ser tancada el 2010 per la crisi || El secretari d’Esports de la Generalitat promet reobrir-la

Els esportistes lleidatans homenatjats, amb els presidents dels seus clubs i autoritats.

Els esportistes lleidatans homenatjats, amb els presidents dels seus clubs i autoritats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va assegurar ahir que “en uns mesos hi haurà una proposta sobre la taula” per recuperar la Residència d’Esportistes de Lleida, que va ser clausurada a l’acabament del curs 2009-2010 a causa de la crisi econòmica.

La Residència d’Esportistes del Centre de Tecnificació Màrius Torres donava servei, fins l’any del tancament, a cent deu atletes de diverses disciplines. Només vint dels esportistes que estaven becats pel programa de rendiment de la Generalitat van ser reallotjats a la residència Sant Anastasi. Hi va haver un intent de reobrir-la el 2011, ampliant i construint-ne una de nova, i fins i tot es va aprovar el projecte de remodelació, que comptava amb un pressupost d’1,1 milions d’euros, però finalment es va rebutjar la idea i ni tan sols va tirar endavant la possibilitat d’arreglar l’edifici.

Gerard Figueras va presidir l’homenatge a 5 promeses lleidatanes que van brillar a Estatals dels seus esports

“És una demanda latent. Quan al febrer vaig prendre possessió, en la primera visita que vaig fer a Lleida, ja se’m va plantejar per part de Diputació, Paeria i delegació del Govern. En els propers mesos hi haurà una proposta a sobre de la taula”, va assegurar Gerard Figueras.

D’altra banda, la visita de Gerard Figueras a Lleida va servir per homenatjar cinc joves esportistes lleidatans de categoria infantil, que es van proclamar campions i subcampions d’Espanya de bàsquet i handbol amb les seues respectives seleccions catalanes els dies 7 i 8 d’aquest mes.

Són Adrián García (Força Lleida/CB Pardinyes) i Àlex Rubín de Celis (Joventut de Badalona), que van ser campions d’Espanya infantils masculins de bàsquet; Merli Baró Farreny i Ekaterina Tyaglyay (Associació Lleidatana d’Handbol), campiones d’Espanya infantils femenines d’handbol, i Anna Prim (CB Lleida), que va ser subcampiona estatal infantil femenina de bàsquet. “L’esport català té bona salut, malgrat els anys difícils viscuts. Estem en bona línia i, si el país decidís fer un pas endavant, l’esport estarà preparat”, va dir Figueras.

tracking