HANDBOL MUNDIAL FRANÇA 2017

A quarts patint

Una exclusió dels brasilers a segons del final permet passar ronda a Espanya de forma agònica || Ribera i Dujshebaev van ser els estilets hispans

Alex Dujshebaev celebra un gol davant de Brasil ahir durant el partit de vuitens del Mundial.

La selecció espanyola d’handbol va aconseguir la classificació per als quarts de final del Mundial de França, a l’imposar-se ahir per un agònic 27-28 a Brasil, en un partit que els hispans tan sols van poder decantar a favor seu en els segons finals, gràcies a una exclusió de l’equip brasiler. Superioritat numèrica que Espanya no va desaprofitar per aconseguir una renda de dos gols (26-28), la màxima de què van gaudir els de Jordi Ribera, a menys d’un minut per a la conclusió, que va condemnar Brasil a quedar-se, una vegada més, a les portes dels quarts de final, com ja li va ocórrer en els dos últims Mundials.

Un dur càstig per als carioques, que es van encarregar de personificar en l’extrem Valero Rivera i sobretot el lateral Alex Dujshebaev, que va anotar quatre dels seus cinc gols en el segon temps, l’últim a poc menys de cinquanta segons per al final del partit que va desencadenar la bogeria de l’equip espanyol, que s’enfrontarà dimarts en quarts de final al vencedor del duel entre Croàcia i Egipte.

Espanya va sortir viva de L’Arena de Montpeller davant d’un Brasil que es va deixar la pell per donar la campanada davant de la doble campiona del món. El meta americà Cesar Almeida, reconegut com el millor jugador del partit, va ser un malson.

A la segona meitat va començar a manar Espanya però Brasil va creure en la victòria i ho va donar tot per mantenir la tensió fins a l’últim minut. Espanya va salvar la primera final i va aconseguir la sisena victòria en sis partits, per avançar França. Ara, es jugarà el seu futur davant de Croàcia o Egipte.