ATLETISME

Iván Espílez i Elian Périz s'emporten el seu pes en oli

El lleidatà i la campiona d’Espanya de 800 metres guanyen la Cursa de l’Oli

Uns 600 atletes van competir ahir a la Cursa de l’Oli, una de les proves més tradicionals del calendari lleidatà.

Iván Espílez i Elian Pérez van ser els guanyadors ahir de la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, per la qual cosa es van emportar a casa el seu pes en oli, el premi especial de la prova. Pertanyent a la Lliga Ponent i una de les cites clàssiques del calendari lleidatà, a la Cursa de l’Oli van participar 600 atletes, que van guardar un respectuós minut de silenci per les morts d’Esther de la Fuente, germana de Xavi Thai –responsable de Clos Pons Thai Runners–, i els dos agents rurals dissabte a Aspa. La prova, de 10 quilòmetres, va ser en categoria masculina per a Iván Espílez (AE EKKE), que va ser el clar dominador de la cita amb un temps de 33 minuts i 53 segons, clarament millor que el dels seus rivals. Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), vigent campió de la Lliga Ponent, va ser segon parant el crono en 34.27, mentre que Gerard Jové (Firehawk Team) els va acompanyar en el podi amb un temps de 35 minuts exactes. Entre els participants, es trobaven també els exciclistes professionals Jacob i Josep Viladoms, del club amfitrió, que van voler donar suport a la carrera de la seua població i van acabar en l’onzè i el dotzè llocs de la classificació, respectivament. En dones, l’aragonesa Elian Périz (Club Atlètic València), campiona d’Espanya dels 800 metres llisos cinc vegades, tampoc va donar opció a les rivals i, a pesar de no ser la seua distància, va imposar la seua classe.

L’alteta oscenca va guanyar amb un temps de 39.02, seguida de l’actual campiona de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), amb un crono de 39.48, i de Cristina Solé (Run Speed Tarraco), tercera amb 42.27.