SEGRE

TENIS OBERT D?AUSTRALIA

Nadal torna als quarts de final d'un Grand Slam dos anys després

Supera Monfils i jugarà ara contra Raonic

El jugador de Manacor es disposa a servir durant el partit davant del gal Monfils.

El jugador de Manacor es disposa a servir durant el partit davant del gal Monfils.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal torna als quarts de final d’un Grand Eslam des de Roland Garros 2015, al vèncer ahir el francès Gael Monfils per 6-3, 6-3, 4-6 i 6-4 a l’Obert d’Austràlia, i ara s’enfrontarà al canadenc Milos Raonic, el cap de sèrie més alt que queda al quadre.

L’última vegada que el balear va trepitjar una instància així en un gran va ser a París fa dos temporades, quan va perdre davant del serbi Novak Djokovic. L’altre cop que s’hi va atansar va ser als vuitens de l’Obert dels Estats Units l’any passat, on va cedir davant del francès Lucas Pouille. “Estar de nou a quarts després d’un parell d’anys és molt especial per a mi i sobretot a Austràlia, on em sento com a casa,” va postil·lar.

El castellonenc no va poder fer res contra la potència de Raonic, que va vèncer per 7-6 (6), 3-6, 6-4 i 6-1

Ahir va firmar la seua desena presència a quarts de Melbourne, una més que Djokovic, igualant les del suec Stefan Edberg i situant-se a tres del suís Roger Federer. En total, Nadal ha assolit trenta vegades aquesta ronda del Grand Slam per guanyar 14 de grans. A punt de la seua victòria número 50 a Melbourne, el manacorí es mesurarà a quarts amb Raonic, el seu botxí abans d’aterrar aquí. El canadenc, entrenat abans per Carles Moyà, ara al seu equip, va superar el castellonenc Roberto Bautista per 7-6 (6), 3-6, 6-4 i 6-1, en dos hores i 52 minuts, gràcies als seus 33 serveis directes i els 75 cops guanyadors.

L’altre quart de final que es va completar ahir va ser el que mesurarà el belga David Goffin, onzè favorit que va remuntar davant de l’austríac Dominic Thiem (5-7, 7-6 (4), 6-2 i 6-2), i el búlgar Grigor Dimitrov, que va posar fi a l’aventura de l’uzbek Denis Istomin, botxí de Novak Djokovic, i que va vorejar una altra sorpresa abans de cedir per 2-6, 7-6 (2), 6-2 i 6-1.

tracking