HANDBOL CAMPIONAT DEL MÓN

Espanya, fora de la lluita per les medalles

Va tenir l’ocasió de forçar la pròrroga però va fallar || Croàcia-Noruega i França-Eslovènia seran les semifinals

Jordi Ribera es lamenta d’una acció durant el partit d’ahir.

La selecció espanyola d’handbol no podrà, a diferència de les tres últimes edicions, lluitar per les medalles al Mundial de França, al caure ahir als quarts de final per Croàcia (29-30), en un duel en el qual Espanya no va poder aprofitar una última pilota per forçar la pròrroga. El conjunt espanyol, que s’havia guanyat una “última bala” gràcies a una excepcional parada de Rodrigo Corrales a llançament de Luka Cindric, no va saber aprofitar els poc més de quinze segons que quedaven al rellotge i va acabar per malgastar la darrera ocasió amb un forçat llançament de Julen Aginagalade que es va estavellar contra els braços dels jugadors croats.

Un exemple dels nombrosos problemes que va evidenciar durant tot el partit l’equip espanyol quan va haver d’atacar en estàtic la fornida defensa croata, que es va convertir en tot moment en un problema irresoluble per als de Jordi Ribera.

Ni els gols d’Alex Dujshebaev, l’únic que va semblar capaç de trencar amb uns sorprenents llançaments la muralla balcànica, van servir per evitar la derrota del conjunt espanyol, que en el moment que no va poder córrer va quedar a compte de la selecció croata, que va anar sempre un pas al davant del rival.

El combinat croat s’enfrontarà en semifinals a Noruega, que ahir es va imposar per 31-28 a Hongria als quarts de final. En l’altre duel per un lloc a la gran final s’enfrontaran l’amfitriona França i Eslovènia.

Els gals van haver de remuntar davant de Suècia, quàdruple campió del món, un partit que se’ls havia posat molt complicat (33-30), però que van aconseguir redreçar a la segona meitat, mentre que els eslovens van derrotar el Qatar de Valero Rivera (32-30).