SEGRE

PIRAGÜISME

El piragüisme de Lleida denuncia un tracte discriminatori de l'Espanyola

Ha fixat els dos selectius estatals al canal gal de Pau, excloent la Seu

El canal olímpic de la Seu ha quedat, de moment, exclòs.

El canal olímpic de la Seu ha quedat, de moment, exclòs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els clubs de Lleida d’eslàlom, principalment el Cadí Canoe Kayak de la Seu i el Mig Segre de Ponts, han denunciat un tracte discriminatori per part de la Federació Espanyola de Piragüisme cap als seus palistes. El problema és bàsicament la decisió que ha pres la comissió tècnica de la RFEP, amb el basc Ekaitz Sallés al capdavant, d’elegir el canal francès de Pau i excloure el Parc del Segre de la Seu com a seu de les dos proves de selecció previstes per a aquest any, dos competicions d’on han de sortir els palistes que formaran els equips absolut, júnior i sub-23 per a les proves internacionals, especialment Mundials i Europeus.

Amb aquesta decisió es beneficia directament els piragüistes del País Basc, que utilitzen de manera regular la instal·lació de Pau per entrenar-se a causa de la seua proximitat, al contrari que els lleidatans, que s’exerciten al Canal Olímpic urgellenc. “No veig bé que es facin les dos proves a Pau, el més lògic és fer-ne una en cada lloc, com s’ha fet en els últims quatre anys, perquè la varietat és bona i per al palista és bo canviar d’aires”, assenyalava ahir un membre dels equips estatals.

“Ens perjudiquen, perquè amb aquesta planificació els palistes bascos tenen avantatge per classificar-se”

“Ens deixen discriminats, perquè amb aquesta planificació els palistes bascos tenen més opcions d’aconseguir les places de selecció perquè és un canal on s’entrenen diàriament, mentre que nosaltres no. Cal solucionar el tema i que, almenys, no hi hagi favoritisme de cap tipus”, va apuntar un representant dels clubs afectats, que han sol·licitat, amb el suport de la Federació Catalana, una reunió amb el president Juan José Román Mangas per reconduir la situació.

Actualment només es mantenen a l’equip absolut dos palistes lleidatanes, Marta Martínez i Núria Vilarrubla.

tracking