FUTBOL COPA DEL REIEL MILLOREL PITJOR

A ‘semis’ amb autoritat

El Barça es posa a la penúltima ronda de la Copa per setena temporada consecutiva i desena en les últimes onze || Un doblet de Denis Suárez, que suma tres gols en dos partits, un penal transformat per Messi que va forçar Neymar, i Luis Suárez i Arda van segellar la golejada

Mikel Oyarzabal persegueix Sergi Roberto, que al descans va ser substituït per Aleix Vidal després de rebre un cop.

El Barcelona va desarborar la Reial Societat (5-2) en la segona part per classificar-se per setena vegada consecutiva per a una semifinal copera, una ronda en la qual ha estat present en deu de les últimes onze temporades. Amb dos gols de Denis Suárez, la gran actuació de Leo Messi i el caràcter resolutiu de la seua davantera en van tenir prou els de Luis Enrique per segellar el seu bitllet i avui coneixerà el rival per estar a la final entre l’Atlètic, Celta i Alabès. Un Barcelona molt seriós, que va preferir controlar el joc i assegurar la possessió de la pilota per la pressió de la Reial abans d’arriscar, tot just va passar problemes en defensa en el primer temps davant un rival que no va rematar a porta. El partit es va ajustar als paràmetres previstos. Els donostiarres, que necessitaven dos gols per passar l’eliminatòria, van sortir amb una pressió molt alta i els mateixos onze que en el partit d’anada. El Barça va sorprendre amb l’alineació de Mascherano com a migcampista en la posició del lesionat Busquets. Amb el Jefecito en aquesta demarcació estratègica, els de Luis Enrique no van tenir la millor sortida de pilota, però per contra sí moltes recuperacions per anticipació i més solidesa en defensa. Després d’una primera aproximació dels blaugranes, en la segona arribada (17’) va aconseguir marcar. Va ser en una recuperació d’Umtiti, reclamada com a falta per Xabi Prieto, que va continuar amb una combinació entre Neymar, Messi i Luis Suárez, que va servir magistralment perquè Denis Suárez marqués de tret creuat. Era el segon gol consecutiu del gallec, que ja va veure porta davant de l’Eibar. Fins al descans, el Barça va controlar bé la situació davant una Reial que cada vegada baixava un punt més la seua intensitat en atac, però després del pas pels vestidors va sortir amb tot, va equilibrar la possessió i va tenir una grandíssima ocasió per igualar el partit. Tanmateix, Willian José no va poder superar Cillesen, que es va exhibir amb una gran parada a boca de canó, i en la contra posterior el Barça va matar l’eliminatòria. Luis Suárez va fer arribar la pilota a Neymar per la banda i va encarar Íñigo Martínez, que el va fer caure a l’àrea. El penal, transformat aquesta vegada per Messi, deixava l’eliminatòria virtualment decidida, però va reaccionar ràpidament la Reial i Juanmi, en una pèrdua de pilota al centre del camp, va batre per dalt Cillesen, que no va encertar a la sortida. Els dubtes pel 2-1 van durar un minut, el que va tardar Luis Suárez a resoldre una gran assistència de Messi per aconseguir el 3-1. Quan semblava que l’equip donostiarra ja no es refaria de l’últim cop, una gran rematada de cap de Willian José va posar el 3-2, amb més d’un quart d’hora encara al davant. Els nervis es van apoderar per instants dels blaugranes, que van perdre el domini, però va durar poc, ja que el Barça es va desfermar a la part final amb dos gols gairebé consecutius, tots dos amb la intervenció de Messi. Va marcar el 4-2 Arda (80’), després d’una assistència d’Aleix Vidal (va suplir el lesionat Sergi Roberto), que havia habilitat l’argentí, i Denis Suárez va firmar un doblet amb el 5-2 (min. 83) després d’una gran assistència del deu blaugrana. Tornarà el Barça, el rei de la Copa en les dos últimes edicions, novament a una semifinal, la setena consecutiva.