SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

Un altre cop l’Atlètic al camí

El Barça s’enfrontarà als de Simeone per un lloc a la final, amb el partit de tornada al Camp Nou || Els matalassers han guanyat els dos últims encreuaments, tots dos a la Champions

Laprovittola i Johannes Voigtmann intenten robar-li la pilota a Vitor Faverani.

Laprovittola i Johannes Voigtmann intenten robar-li la pilota a Vitor Faverani.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona s’enfrontarà amb l’Atlètic de Madrid per un lloc a la final de la Copa del Rei 2017, després del sorteig que ahir es va celebrar i que també va aparellar Celta i Alabès.

D’aquesta manera, l’atzar permetrà que un representant dels equips modestos, sense cap trofeu coper a l’historial, avanci a la final davant d’un gran.

Així, matalassers i blaugranes, després d’eliminar respectivament Eibar i Reial Societat, tornaran a veure’s per enèsima vegada en una eliminatòria, la quarta en els últims quatre anys entre el torneig coper i la Lliga de Campions. Els blaugranes, com els ha succeït en les anteriors eliminatòries, tindran l’avantatge de jugar la tornada al Camp Nou, el 7 de febrer, mentre que l’anada es jugarà l’1 del mateix mes, tots dos partits a les 21.00 hores.

L’última ocasió en què es van creuar va ser a quarts de final de la passada edició de la Champions, en què els de Diego Pablo Simeone, que també van eliminar els blaugranes d’Europa en la campanya 2013-14, van capgirar el 2-1 de l’anada al Camp Nou amb un 2-0 al Vicente Calderón.

Tanmateix, en l’últim precedent a la Copa del Rei, corresponent a la temporada 2014-15, el conjunt de Luis Enrique es va avançar a casa (1-0) i va tancar el seu pas al Manzanares (2-3), en una campanya en la qual acabaria conquerint el segon triplet de la història del club. En total, l’equip barcelonista, l’autèntic Rei de Copes amb vint-i-vuit trofeus conquerits, s’ha enfrontat als matalassers en el torneig del KO un en vint-i-tres ocasions, amb un balanç de tretze triomfs culers.

La versió més coral del Baskonia va allunyar una mica més un inofensiu Barcelona Lassa (79-93) del somni de jugar les eliminatòries de l’Eurolliga i va acabar amb la paciència de part dels aficionats del Palau, que per primera vegada en el que va de curs van xiular el seu equip. El quadre que dirigeix Georgios Bartzokas es va enfonsar per complet i va arribar a cedir per 25 punts de diferència a la meitat del tercer quart (55-80), mentre alguns aficionats treien els mocadors en direcció a la llotja llançant un clar missatge de desaprovació. Xiulets i esbroncades per a un equip que ha encaixat tres derrotes en els últims quatre partits i que no aconsegueix elevar el nivell de joc, llastat per les contínues lesions de jugadors importants. La situació és cada vegada més complicada, ja que el Barça es queda ara amb vuit victòries i dotze derrotes a l’Eurolliga i les opcions d’estar entre els vuit primers i de classificar-se per al play-off són cada vegada més reduïdes.

tracking