SEGRE

TENIS OPEN D?AUSTRÀLIA

Serena recupera el número 1 al vèncer la seua germana Venus

És el seu 23è Grand Slam, un més que Steffi Graf

Serena Williams crida després d’un punt fallat en què se li va trencar la raqueta.

Serena Williams crida després d’un punt fallat en què se li va trencar la raqueta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serena Williams es va imposar a la seua germana Venus, en el duel nord-americà pel títol a l’Obert d’Austràlia, per 6-4 i 6-4, per recuperar així el lloc de número u del món, i conquerir aquest títol per setena vegada, i sense cedir ni un set.

Serena, a més, va trencar la igualtat que mantenia amb l’alemanya Steffi Graf i figura ara amb 23 Grand Slams, a un sol títol de Margaret Court. Tot això, en 88 minuts d’una final pobra quant a joc, i que va acabar amb 46 errors no forçats, 25 dels quals per a Venus.

Els dos exnúmero u i llegendes del tenis tornen avui a disputar una final de Grand Slam

D’altra banda, avui jugaran la final masculina, “una final somiada”, segons l’opinió de molts analistes, i tornaran a lluitar per un títol de Grand Slam dos llegendes del tenis com són Roger Federer, de 35 anys, i Rafael Nadal, de 30.

Les estadístiques estan del costat de l’espanyol en el primer Grand Slam de l’any on els enfrontaments assenyalen un 3-0 per a Nadal. I és que Federer mai ha pogut vèncer el seu rival a Melbourne. Nadal va guanyar la final del 2009 a Federer i després es va imposar a les semifinals del 2012 i del 2014. Per tant, tot a punt per gaudir amb un dels duels més espectaculars del tenis actual. Serà la novena final de Grand Slam per als dos jugadors, amb un 6-2 a favor de Rafa Nadal. Aquesta final és el sisè duel més repetit en la història (el primer és el Nadal-Djokovic que s’ha donat 49 vegades).

En cas de guanyar Federer, ampliarà el nombre de tornejos en pista dura a 61 (líder) i sumaria el 89è del seu palmarès, i el 18è del Grand Slam.

Si triomfa Nadal sumaria el 17è títol en superfície ràpida, després del de Doha de fa tres anys, i seria el títol 70è del seu currículum, i el que fa 15 del Grand Slam.

tracking