SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça exigeix el videoarbitratge

Josep Vives, portaveu de la junta blaugrana, diu que ha de ser immediatament i ho justifica per “ajudar” els àrbitres || Els errors ja li han costat a l’equip set punts aquesta temporada

Bojan Krkic, cedit per l’Stoke City al Mainz 05 alemany, va visitar el dia 25 la Penya Som un Sentiment.

Bojan Krkic, cedit per l’Stoke City al Mainz 05 alemany, va visitar el dia 25 la Penya Som un Sentiment.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la junta directiva del FC Barcelona, Josep Vives, va afirmar ahir que la voluntat del club és implantar ajuts tecnològics com el videoarbitratge “de forma immediata” per ajudar l’àrbitre en la seua “molt difícil” tasca, encara que va aclarir que no és a causa únicament del gol completament legal que no els van concedir al Benito Villamarín davant del Betis (1-1) diumenge, sinó que és per “millorar el producte, el futbol i la Lliga”.

“El desig és que això es pugui implantar tan ràpid com sigui possible, si pot ser la temporada que ve, millor. Però no és a les nostres mans, ja que ho faríem de forma immediata. Els terminis? La paraula la tindran la Lliga i la RFEF”, va afegir en roda de premsa.

La Premier League utilitza l’ajuda de l’Ull de Falcó des de la temporada 2013-2014

Amb els dos punts que al Barcelona se li van escapar diumenge pel clamorós error arbitral, ja són set els que l’equip ha perdut per culpa de decisions equivocades. Al Celta-Barcelona (4-3), el gallec Hugo Mallo va cometre un clar penal sobre Neymar amb 3-2, que l’àrbitre no va assenyalar i podia donar un punt més a l’equip. Al Barcelona-Màlaga (0-0) se’n van escapar dos més per un gol legal anul·lat a Piqué i un clar penal de Villanueva també a Piqué no assenyalat. I al Vila-real-Barça (1-1), dos punts més per dos penals no assenyalats, un dels quals després d’unes mans clamoroses de Bruno.

Vives va insistir en l’aplicació del videarbitratge amb el desig de “fer una anàlisi amb calma i serenitat” de cara a ajudar el col·lectiu arbitral. “Volem que els àrbitres ho facin al millor possible, que es minimitzi l’error i ajudar-los i implantar novetats tecnològiques”, va recalcar. “Tenim una proposta sobre la taula que compartim, n’hem de parlar, veure els terminis i quina és la resposta. La petició la tenen, però estem en la fase de posar-ho sobre la taula i parlar-ho. Aquesta inquietud no només és del Barcelona, és compartida per altres clubs”, va avisar el portaveu.

“Creiem que s’ha de fer, ja no només pel que va passar diumenge, que ho va alimentar. No ho diem només per una porteria, ho diríem igual si hagués passat a l’altra porteria. No volem cap avantatge per a nosaltres, sinó millorar la situació. És la Lliga qui té la responsabilitat i ha d’explicar-ho”, va argumentar. “Si ho fem, no serà per afavorir-nos, sinó per millorar el producte de la Lliga i per ajudar els àrbitres”, va insistir.

tracking