SEGRE

TRINEUS AMB GOSSOS

La Pobla de Cérvoles acull la Copa d'Espanya de múixing

El cap de setmana, sobre terra, amb diverses modalitats com el canicròs

Una de les participants en l’edició de l’any passat.

Una de les participants en l’edició de l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Pobla de Cérvoles (Garrigues) acollirà aquest cap de setmana la tercera prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Múixing sobre terra i Canicròs amb una participació prevista d’uns 140 múixers.

L’organització és a càrrec de Gos Àrtic, el nou club creat per exdirigents de la Pirena, i la prova es disputarà en diverses modalitats, com canicròs, bikejoring, patí, tricicle i karts.

És la quarta edició que la Pobla de Cérvoles acull aquesta competició, que es disputarà el dissabte 4 de febrer i el diumenge 5, i que tindrà com a centre neuràlgic el Celler Mas Blanch i Jové. Aquest estarà obert a tot el públic per a visites i tindrà durant aquest esdeveniment l’entrada gratuïta.

La prova es desenvoluparà en un circuit pròxim a la població, que és el que s’utilitza per a la carrera de muntanya Transplena. La localitat de les Garrigues, segons l’organització, compta amb una ubicació geogràfica, una altitud i unes característiques, al costat de la meteorologia, ideals per als gossos. Davant de l’auge del canicròs a Espanya, la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) va crear la Copa d’Espanya passant a formar part d’aquesta algunes de les carreres de la Lliga estatal de canicròs i, finalment, la va acabar reemplaçant. La primera edició es va disputar durant la temporada 2010-2011 i a la 2013-2014 es va convertir en la Copa d’Espanya de Múixing i va deixar de ser exclusiva de canicròs.

tracking