SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez obre la temporada amb un novè millor crono

El campió de Cervera va provar dos motos i el més ràpid va ser el retirat Stoner

Marc Màrquez, ahir al box del seu equip, durant la primera sessió d’entrenaments.

Marc Màrquez, ahir al box del seu equip, durant la primera sessió d’entrenaments.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’australià Casey Stoner, pilot de proves de Ducati, va marcar ahir el millor temps en la primera jornada de tests al circuit de Sepang, a Malàisia, on el lleidatà Marc Màrquez, que va provar dos motos, va finalitzar en la novena posició. Maverick Viñales, nou pilot de Yamaha, va confirmar les seues aspiracions i va finalitzar en la tercera posició, mentre que Jorge Lorenzo va rodar molt lluny de les posicions del davant, fins a finalitzar dissetè.

Stoner, doble campió mundial de MotoGP i retirat des del 2012, va demostrar que no ha perdut velocitat malgrat la seua inactivitat i va ser el més ràpid amb un temps d’1:59.681 i liderant el doblet de Ducati, ja que Andrea Dovizioso, guanyador l’any passat al GP Malàisia, li va trepitjar els talons a la segona posició. Darrere dels pilots de la marca italiana va finalitzar Viñales, a tan sols sis mil·lèsimes més ràpid que Álvaro Bautista (Yamaha), dins d’una jornada marcada per una forta tempesta que va obligar a cancel·lar les dos últimes hores de sessió.

Marc Màrquez, actual campió mundial de MotoGP, va explicar que “les sensacions” d’aquesta primera jornada no havien estat dolentes. “Les sensacions no han estat dolentes, tenint en compte que el primer entrenament després de les vacances és una mica exigent tant per al pilot com per a l’equip”, va assenyalar en declaracions distribuïdes pel seu equip.

Màrquez, que va fer el novè millor temps, va explicar que havien provat dos motos amb configuracions diferents del motor i que s’havien centrat principalment en una, en la qual van treballar en l’electrònica, la geometria, la posada al punt i d’altres aspectes. “Hem recollit molta informació i ara seguirem treballant. També hem decidit aprofitar la situació quan ha començat a ploure i hem completat algunes voltes sobre mullat. Tenim ganes de tornar a entrenar-nos sobre sec demà (per avui dimarts), per entendre millor i explotar el potencial de la moto”, va afirmar el pilot de Cervera.

Pel que fa al company de Màrquez, Dani Pedrosa, va acabar al tretzè lloc. “Bàsicament, ens hem tornat a familiaritzar amb la moto, la pista i els pneumàtics”, va explicar.

tracking