SEGRE

MOTOCICLISME

El trial segueix a l'alça a Lleida

El Benimoto Team s’amplia amb un equip de deu nens d’entre 5 i 9 anys que començaran a competir || És l’increment més significatiu dels últims anys

Una desena de pilots debutaran aquest any en els campionats de trial.

Una desena de pilots debutaran aquest any en els campionats de trial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trial està de moda entre els més petits, i una prova d’això és l’increment de llicències que experimenta aquesta especialitat a Lleida. En la temporada que està a punt d’arrancar, es produirà el creixement més gran dels últims anys, gràcies al treball de dos exmundialistes com Xavi Galindo i Marcel Justribó, tots dos formats en aquesta modalitat. Arran dels cursets que han implantat des de l’any passat, la febre pel trial ha crescut notablement. En l’actualitat, compten amb uns quaranta pilots d’entre 5 i 9 anys que s’entrenen regularment tots els dilluns a Torrelameu, dels quals una desena començaran aquesta temporada a competir al Campionat de Catalunya i al Provincial, un certamen que compta a cada prova amb uns quaranta pilots, que a partir d’ara viurà un increment del 25%.

“Cada dilluns programem entrenaments i ve qui vol. Tenim una mitjana de vint pilots cada dia i això ha fet que molts hagin volgut fer el pas i competir”, ressalta Galindo, que assegura que el trial és la base del motociclisme. “Si vols anar amb moto, el trial és la millor modalitat per aprendre’n, perquè és molt segura al no agafar grans velocitats. A més, amb les motos elèctriques, tot ha millorat, perquè són més fàcils de mantenir i els costos es redueixen moltíssim”, va indicar.

Els pares han creat una mena d’associació per buscar patrocinadors que cobreixin les despeses

En aquest sentit, l’equip posa a disposició de les famílies les motos, amb un lloguer de 20 euros i uns altres 10 per les classes. “Aquest sistema està bé perquè no has de comprar una moto, ja que, al ser tan petits, no saps si els agradarà o no. Primer, ho proven, i si els agrada, després ja pots fer la inversió”, explica Galindo.

Aquest increment del nombre de pilots ha fet que l’equip que dirigeix, Benimoto Team, hagi ampliat les seccions. Fins ara, només tenia pilots en tres disciplines, enduro (16), motocròs (7) i BTT (8), però a partir d’aquest any també n’hi haurà una desena de trial.

A fi de buscar finançament per cobrir les despeses de les competicions, els pares han creat una mena d’associació, anomenada Trialers de Ponent, amb l’objectiu de buscar patrocinadors per als seus fills.

Una desena de pilots debutaran aquest any en els campionats de trial.

Una desena de pilots debutaran aquest any en els campionats de trial.

tracking