Toquen la final

El Barça encarrila l’eliminatòria davant de l’Atlètic guanyant al Calderón amb dos golassos de Luis Suárez i Messi || Els blaugranes pateixen després del descans davant d’un conjunt de Simeone que va pressionar i va prodigar duresa en un duel vibrant

Messi s’abraça amb Luis Suárez després de marcar             el segon gol.

Messi s’abraça amb Luis Suárez després de marcar el segon gol.

Dos golassos de Luis Suárez i Lionel Messi en mitja hora van encarrilar les semifinals de la Copa del Rei per al Barcelona, guanyador contra l’Atlètic de Madrid per les genialitats del seu atac i per la seua resistència en el segon temps davant la reacció, la insistència i l’1-2 local. Si el primer temps va ser blaugrana per gols, contraatac i pegada, el segon va ser blanc-i-vermell, amb convicció, amb entusiasme, amb intensitat i amb un gol, del francès Antoine Griezmann, que encara deixa entreoberta la porta de la final per a l’Atlètic, amb totes les dificultats que suposa vèncer en sis dies al Camp Nou.

El conjunt blaugrana va trobar or amb el gol de Suárez als set minuts. L’uruguaià va salvar els dos centrals amb una autopassada i va anotar el primer de la nit després d’un robatori de Mascherano.

La pressió local va fer estralls i el Barça va evidenciar aquesta recerca constant al centre del camp, davant de les baixes de Busquets i Iniesta. A pesar del gol, el quadre de Luis Enrique va jugar amb foc davant d’un Atleti que va lluitar amb tot per no sortir del partit. La immediata reacció va ser una rematada desviada per poc de Godín a córner. La pressió de l’Atlètic va embussar un Barça acomodat en excés en una posició defensiva gens virtuosa. Tanmateix, els del Cholo no van trobar davanter per a la rematada.

Va tardar vint minuts el Barça a sortir de la cova, sense necessitar, això sí, l’aparició de Cillessen i gràcies a un Messi en tasques de creació. El gol a favor va acomodar un Barça encomanat al trident i les opcions de contra. Les sortides de l’MSN van començar a merèixer menció com a seriosa amenaça per a un rival que ho feia malament en el replegament i amb Savic i Godín a mercè de Suárez. L’uruguaià, amb una paret de més, va perdonar juntament amb Neymar. La següent, a la mitja hora, se la va fabricar Messi amb un xut inapel·lable. 0-2 i els locals demanant el descans, amb el 10 rival endollat. Aquesta absència notable de rematador no va passar desapercebuda per al Cholo, que va donar entrada a Fernando Torres a la represa. El Niño va regalar a Gabi la primera ocasió clara d’un Atlètic obligat a donar-ho tot. A pilota aturada, Gabi va trobar Godín al segon pal i aquest va ficar la pilota al Principito (1-2).

Rafinha i Denis Suárez van donar la pausa necessària per desgastar encara més un rival que no havia dit l’última paraula. El Barça també va perdonar. Messi, de falta, i Neymar haurien pogut ampliar la renda, però els últims quinze minuts van ser blanc-i-vermells.

Amb Griezmann, de mitja tisora, i Torres, d’esperó, els blanc-i-vermells ho van intentar per tots els mitjans. En un robatori a Mascherano, Torres també la va tenir i Gameiro, en el poc que va estar sobre la gespa, tampoc va trobar la xarxa per poc. El Cholo va cremar naus sense premi amb un Atlètic que va mostrar una gran duresa en les seues accions. El Barça va sortir més que viu del feu blanc-i-vermell per dimarts vinent buscar al caliu del Camp Nou el bitllet per a la defensa del títol. Per la seua part, els madrilenys, amb quatre partits sense guanyar, es van emportar almenys una injecció d’autoestima per tornar a creure.