SEGRE

RAQUETES DE NEU COMPETICIÓ

El Foc de Neu Valls d’Àneu puntua per a l’Open Internacional Europeu

Ja supera els 260 inscrits en la vuitena edició

Una imatge de la passada edició del Foc de Neu.

Una imatge de la passada edició del Foc de Neu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició de la prova amb raquetes de neu Foc de Neu, que es disputa demà a les Valls d’Àneu, obrirà el calendari de la Copa Catalana de l’especialitat i per primera vegada serà puntuable per a l’Open Internacional Europeu, la qual cosa provocarà la participació dels millors especialistes.

La prova, que és organitzada per l’Associació de Fallaires d’Isil i l’Espot Esquí Club, compta amb una inscripció de 265 corredors i demà es podria arribar als 300.

Catalunya va renunciar a l’Europeu i al Mundial a l’obligar-la a córrer sota bandera espanyola

El Foc de Neu, que tindrà el punt d’arrancada a la localitat d’Isil, discorrerà pels paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu i constarà de diferents circuits adaptats a tots els nivells, des dels 11 quilòmetres i 700 metres de desnivell per als corredors professionals, fins als 4 quilòmetres per als aficionats.

Entre els participants que aspiren a ser als llocs d’honor de l’Open Internacional destaquen els lleidatans Sílvia Zúñiga (Bescaran), Andreu Contijoch (Tàrrega), Jordi Fillat (Lleida), Daniel Prats (Esterri) i Sílvia Leal (Solsona) i els locals Xavier Lluís i Joan Giménez.

Així mateix, Sílvia Leal i la resta de la selecció catalana van renunciar recentment a competir tant en l’Europeu d’Itàlia com en el Mundial dels Estats Units, perquè la Federació Internacional de Raquetes de Neu (WSSF) els obligava a córrer sota la bandera d’Espanya, a pesar que la Federació Espanyola no té selecció ni és membre de la Internacional.

El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, va dir recentment que “no ens gastarem diners per guanyar títols i podis mundials per a Espanya. Només faltaria”.

tracking