SEGRE

DEPORTES_LUNES

Lleida acapara la Marxa Beret

Els lleidatans van copar deu dels divuit podis possibles, amb victòries de María Iglesias, Paula Martínez i Cesc Colell || La prova va reunir uns 900 participants, un 30 per cent estrangers

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 900 fondistes van prendre part ahir en la trenta-vuitena edició de la Marxa Beret, la prova degana de l’esquí de fons a Espanya, que va tenir en els esquiadors lleidatans els grans protagonistes, al copar deu dels divuit podis possibles. Malgrat el vent, la competició es va desenvolupar sense problemes gràcies a la gran quantitat de neu acumulada, que va permetre arribar fins a Montgarri. A més, la cita, que continuava un any més en el calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), formava part per primera vegada de la Copa Espanya.

Lleida, un dels bressols de l’esquí de fons estatal, no va fallar a la cita i va dominar bona part dels podis, especialment els de les distàncies més curtes. En els 10 quilòmetres, l’aranesa María Iglesias, de l’ANEC, va fer bons els pronòstics i es va endur la victòria amb una gran autoritat, avantatjant en gairebé tres minuts la segona classificada, Martina Barres, del PEC de Puigcerdà, i en una mica més de quatre minuts la també aranesa Marta Moreno, del CAEI. L’andorrana Ona Ferrando va acabar quarta i l’aragonesa Jessica Mur, cinquena. En nois, la victòria va ser per al gironí Miquel Auladell, del PEC, que va superar per tot just set segons l’urgellenc Jaume Pueyo, del CEFUC, mentre que el també lleidatà Marín Morales, del CE Bellver, va pujar al tercer calaix del podi a l’entrar gairebé un minut més tard.

El rècord d’experiència a la Marxa Beret d’enguany va ser Jan Thomas Hoeg, de 94 anys, que va fer els 10 km

En la distància intermèdia, de 21 km, hi va haver ple lleidatà en el podi masculí, amb victòria de Cesc Colell, del CEFUC, que va derrotar el seu company de club, Gerard Palomo, per vuit segons, mentre que Gral Sellés, del Bellver i que dissabte s’havia imposat en l’esprint, es va haver de conformar amb la tercera posició, a gairebé quatre minuts dels seus dos companys de selecció. La quarta posició la va ocupar un altre lleidatà, Manuel Rullán, del CENA de Tuixent, club que va aconseguir la victòria absoluta en dones gràcies a Paula Martínez, que va firmar un doblet al guanyar també dissabte l’Sprint Salomon. Van completar el podi la basca Irati Izagirre i la independent Elisa Hernández.

En la prova reina de 42 quilòmetres, Lleida va vorejar la victòria en categoria masculina, en la qual Sadurní Betriu, del CEFUC de la Seu, es va quedar amb la mel als llavis. L’olímpic andorrà François Soulie va guanyar la medalla d’or a l’urgellenc per només dos segons en una ajustadíssim esprint, mentre que l’aragonès Carlos Lannes va completar el podi. En dones també hi va haver triomf forà, aquesta vegada de la noruega Birgit Korvald, que va superar per una mica més de mig minut la navarresa Uxue Loizu i en cinc minuts la lleidatana Martina Carmona, del CEFUC.

El vicesíndic d’Aran i director de la Marxa Beret, Luis Carlos Medina, va destacar “el treball de tots els col·laboradors que fan possible la Marxa Beret i, en especial, el dels Voluntaris d’Aran i l’IES d’Aran, que ha aportat alumnes dels cicles formatius per als controls tècnics del circuit i a Era Escola”. Medina va assenyalar també el caràcter festiu i familiar de la Marxa Beret, que ha definit com “la gran festa de l’esquí de fons a la Val d’Aran”.

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

Lleida acapara la Marxa Beret

tracking