SEGRE

ESPORTS D'HIVERN

La lleidatana Alba Terés, líder mundial de l''snow' junior

Alba Terés és líder mundial del Freeride Junior Tour || Té 17 anys, fins als 10 l’“horroritzava” esquiar, es va iniciar a Cerler i pertany al club Benasc i al grup de tecnificació de la Catalana

A dalt de tot del podi en la prova celebrada a Baqueira.

A dalt de tot del podi en la prova celebrada a Baqueira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lleidatana Alba Terés Molí, de 17 anys, és líder mundial del Freeride Junior Tour en la modalitat de snowboard després d’aconseguir la quarta posició en la prova disputada el cap de setmana passat a l’estació andorrana de Grandvalira Soldeu. És imparable. El 28 de gener va participar a Baqueira Beret en una altra d’aquestes proves a escala mundial i es va emportar el triomf absolut, ja que va competir contra els nois al ser l’única participant femenina.

Aquesta estudiant de segon de Batxillerat a l’IES Manel de Montsuar, que l’any que ve vol cursar el grau de Dret & Bachelor in Global Governance en ESADE, s’ha familiaritzat amb la neu des que tenia 3 anys quan els seus pares la portaven a esquiar per les diferents estacions espanyoles. Però no va ser fins que en tenia 10 quan es va enganxar realment al comprar els seus pares un habitatge de segona residència a Benasc (Osca).

“Quan aquell any (2009) em van dir que pujaríem a esquiar cada cap de setmana a Cerler i que estava apuntada a un club la idea m’horroritzava. No m’agradava gens esquiar, buscava qualsevol excusa per no anar a pistes. Per sort vaig conèixer l’Olga, una de les meues millors amigues i companya d’esquí, que em va convèncer”, explica Alba. Va entrar al club d’esquí Vall de Benasc, amb el qual continua competint actualment, sota la direcció del tècnic Arturo Rodríguez. “Ell em va ensenyar a disfrutar amb l’snowboard i el 2012 vaig participar en la meua primera competició, en la modalitat de freestyle i slopestyle a Cerler, on vaig quedar segona.” L’slopestyle va fer el seu debut olímpic als Jocs Olímpics de Sotxi 2014 i consisteix a descendir per una pista amb diversos obstacles com salts, baranes i calaixos.

En la primera prova d’aquest any a Baqueira va guanyar, fins i tot als nois, i a Andorra va ser quarta

Però va ser l’any passat quan va decidir provar per la modalitat del freeride, consistent a no seguir un recorregut marcat, sinó que l’esportista n’elegeix un amb total llibertat. Va debutar a Piau-Engaly (França) i per falta d’altres participants femenines de snowboard va haver de competir contra les d’esquí. Va guanyar i va acabar el 2016 en la vuitena posició del rànquing mundial. Li agrada tant l’snowboard que es va treure el títol de tècnic esportiu de nivell 1. Actualment, mentre s’entrena amb el seu club, forma part del grup de seguiment de la Federació Catalana. Amb ell ha viatjat per entrenar a Landgraaf (Holanda), en indoor perquè òbviament als Països Baixos no hi ha muntanyes, i a Les Deux Alpes (França). “En un futur pròxim m’agradaria seguir competint, però en el Freeride World Tour Sènior”, conclou.

tracking