Apoteòsic!

Nevels anota sobre la botzina la cistella que dóna la victòria a l’Actel Lleida sobre el líder Oviedo || Els de Comenge perdien per 8 punts a falta de quatre minuts per al final

Els àrbitres van tornar a desesperar el públic del Barris Nord.

L’Actel Lleida va donar ahir una lliçó de fe, guanyant el líder Oviedo quan tenia el partit perdut a falta de quatre minuts (70-68). Nevels, amb una safata sobre la botzina va donar el triomf als lleidatans, que els permet continuar aspirant a tot.

La defensa va ser el pilar sobre el qual es va sostenir un 6-0 de sortida amb el qual l’Oviedo, amb l’ex Sans a la direcció, va començar una mica adormit. Només el llançament exterior va solucionar l’embús asturià. Jesperson i Sans van mantenir el rival dins del partit en aquest inici, en el qual va aconseguir tornar a igualar les forces (11-11).

Comenge va introduir Simeón i Sutina per reforçar la defensa, encara que els d’Oviedo van continuar castigant des de més enllà dels 6,75. Però des del joc interior, amb un notable per a Mbaye i Demétrio, l’Actel Lleida va aconseguir mantenir controlat el líder i marxar al final del primer quart amb un marge de 4 punts (22-18). Es va embussar i de quina manera l’equip lleidatà a l’inici del segon quart. Després del 24-18 d’Alzamora va fallar fins a cinc atacs consecutius, cosa que va donar ales a l’Oviedo. El campió de Copa va continuar castigant des de l’exterior i un triple de Sans el va avançar en el marcador per primera vegada en tot el partit (26-29). Comenge va aturar el partit dos vegades i va començar, com és habitual, el penós i lamentable festival d’errors arbitrals.

Carpallo, conegut de la grada per la seua terrible actuació davant el Burgos, i el català Baena no van veure una personal en atac de Dos Anjos sobre Alzamora i van anul·lar un contraatac de Nevels per haver trepitjat la línia després d’haver estat clarament empès per un rival. El Barris Nord va esclatar amb crits de “Fora, fora!”, però el nivell arbitral és el que és, anticasolà per naturalesa a la LEB Or. Amb el 29-34 al descans van marxar els equips i els col·legiats enmig d’una sonora esbroncada dedicada als protagonistes del segon quart, en el qual l’Actel Lleida va deixar patent que no tenia el dia des de la línia de tres (0 de 5) i l’Oviedo que veia el cèrcol com una piscina olímpica (6 de 14). Va sortir contra tot l’equip lleidatà a la segona meitat, ajustant el marcador, però de nou van arribar els errors en atac que van donar l’oportunitat a l’Oviedo d’ampliar el seu marge.

No s’havien complert ni quatre minuts quan Comenge va haver de demanar temps amb la màxima diferencia a favor dels asturians, després d’una safata de Dos Anjos (35-43). Va saber reaccionar el Lleida des de la defensa, i amb un parcial de 7-0 que va culminar Miki Feliu amb el primer triple dels locals en tot el partit. Va ser el torn per a Carles Marco d’aturar el partit. No li agradava gens al tècnic visitant la reacció lleidatana. I menys quan Simeón, amb un llançament de mitja distància va avançar l’Actel Lleida de nou amb el 46-45. Però el líder de la LEB Or va tirar de qualitat, apareixent un vell conegut, Hernández-Sonseca, per castigar des de la pintura. No va perdre els nervis l’equip de blanc, va capgirar el marcador altre cop i va entrar en els últims deu minuts amb un mínim avantatge, remuntable, de 3 punts (49-52). La victòria es va complicar amb una nova exhibició des de l’exterior de l’Oviedo, que va tornar a situar-se 8 punts a dalt (51-59).

El temps passava i jugava en contra d’un Actel Lleida que no va reaccionar fins a un triple de Sutina amb el 57-65. A partir de llavors es va desencadenar la bogeria al Barris Nord. Junts, podien guanyar aquest partit. Els lleidatans van frenar per complet tot un líder i li van guanyar terreny a força d’esforç, capgirant al partit (66-65). Dos tirs lliures de Simeón i un de Feliu a falta de 16.1 segons posaven les coses de cara (68-65), completant un parcial d’11-0. Però Lofberg, quan quedaven 12.7 va portar el partit camí de la pròrroga. La pilota era per a un Nevels que no s’amaga mai. Va creuar el migcamp, va atreure tothom per la dreta i amb una safata perfecta va donar la victòria a l’Actel Lleida quan el rellotge es va posar a zero (70-68). Un final de pel·lícula.