SEGRE

DEPORTES

Festí a Vitòria

El Barça firma una folgada golejada a Mendizorroza en l’avançament de la final de la Copa del Rei davant un Alabès entregat || El trident va veure porteria, amb Suárez com a bigolejador, en un partit que va acabar amb la greu lesió de turmell d’Aleix Vidal

Neymar va celebrar d’aquesta manera el seu gol, el segon de l’equip.

Neymar va celebrar d’aquesta manera el seu gol, el segon de l’equip.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va aniquilar el Deportivo Alabès (0-6) en un partit que van dominar de principi a fi els jugadors de Luis Enrique en l’avançament de la final de Copa del Rei, que va deixar la mala notícia de la greu lesió de turmell d’Aleix Vidal. Els blaugranes en van tenir prou amb vuit minuts màgics, entre el 59 i el 67, per sentenciar un partit que va arribar amb 0-2 al descans.

El quadre blaugrana va sortir a escena amb rotacions als laterals. Aleix Vidal i Digne van donar descans a Sergi Roberto i Jordi Alba, que van ingressar des de la banqueta, i van ser els protagonistes per donar amplitud a un Barcelona completament superior que va notar la tornada de Busquets, un dia que va servir per al retorn d’Iniesta a la competició de lliga. Només Theo Hernández, que al final va ser el protagonista negatiu lesionant Aleix Vidal, va poder canviar el destí d’un partit sense història decidit amb els gols de Neymar, Messi, Alexis, en pròpia porteria, Rakitic i amb el doblet d’un Luis Suárez que es col·loca amb 18 gols com a Pichichi en la competició, amb un gol d’avantatge sobre Messi.

El Barça va recuperar la seua millor versió de toc davant d’un Alabès que va esperar amagat en defensa

Va arrancar amb alta intensitat un encontre que es prestava clau davant d’un Alabès amb un onze de circumstàncies, després del desgast coper en la victòria sobre el Celta de Vigo (1-0) que li va donar el bitllet per a la final davant dels blaugranes. Mauricio Pellegino va introduir variacions en l’alineació al deixar fora de l’equip homes clau com Zou Feddal, Ibai Gómez o Toquero i relegar a la banqueta Kiko Femenía, Camarasa i Deyverson. Uns canvis en l’alineació que es van fer notar al terreny de joc malgrat tenir les cames més descansades. I és que el Barcelona va mostrar les seues armes des del principi. La tornada de Busquets va dotar l’equip de més consistència defensiva i la presència de Messi entre línies feia estralls en un Alabès replegat a tot just trenta metres amb Christian Santos despenjat buscant les contres.

El conjunt de Luis Enrique va disposar de la primera ocasió en botes de Leo Messi, però Pacheco, que no va tenir la seua millor tarda, agafava amb una mica de fortuna la bimba. Per la seua part, l’Alabès esperava ordenat al darrere per llançar contres vertiginoses, com es va poder veure en una galopada poderosíssima del francès Theo Hernández, beneficiat per l’error en la cobertura de Digne, des del seu propi terreny de joc i que Ter Stegen es va encarregar de desbaratar amb el cos.

Va ser el preludi del que va passar. Un oasi enmig del desert. El Barcelona va seguir a la seua, tocant la pilota com en les seues millors versions, i aviat va trobar recompensa amb el 0-1 de Luis Suárez, després d’una jugada de costat a costat que definiria el charrúa a passada d’Aleix Vidal, precís en la centrada des de la banda. Leo Messi, omnipresent en la creació ofensiva, filtrava poc després una pilota picada que no va aconseguir aclarir Pacheco i l’esfèrica, després de colpejar al cap de Luis Suárez, li queia a Neymar per posar, de primeres, la tranquil·litat amb el segon de la tarda.

A la tornada de vestidors, malgrat l’intent de Pellegrino per recompondre la defensa amb l’entrada de Kiko Femenía i formar una defensa de cinc, Messi es va encarregar de deixar els plans del tècnic en paper mullat. Una pèrdua de Neymar que va derivar en una badada defensiva del quadre de l’Alabès la va aprofitar l’argentí amb una pressió asfixiant per robar la pilota i batre per sota Pacheco (0-3).

Per si fos poc, una pilota entre la línia de centrals que va posar Luis Suárez cap a Leo Messi va acabar en un autogol d’Alexis després d’un intent de rebuig de Theo Hernández que va colpejar en el seu company. No parava la festa del gol i el croat Ivan Rakitic aprofitava un cop de taló involuntari de Luis Suárez per matar el duel, mentre que l’uruguaià marcava a porteria buida per seguir endavant en la seua baralla pel Pichichi.

La tempesta dels homes de Luis Enrique va cessar i el partit va baixar d’intensitat, però la mala notícia de la tarda va arribar al minut 85, en una jugada aparentment sense perill, quan Aleix Vidal es va fer una lesió de gravetat amb un turmell destrossat, fora de lloc, en un xoc amb Theo Hernández, que va entrar amb els peus per davant. El lateral, que havia anat agafant minuts i protagonisme a l’engranatge de Luis Enrique, es retirava amb llàgrimes als ulls i en llitera.

Neymar va celebrar d’aquesta manera el seu gol, el segon de l’equip.

Neymar va celebrar d’aquesta manera el seu gol, el segon de l’equip.

tracking