SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Una estampida provoca disset morts durant un partit a Angola

Prop de seixanta ferits, alguns de gravetat

Dos Santos, president d’Angola, va ordenar una investigació.

Dos Santos, president d’Angola, va ordenar una investigació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tragèdia en el futbol africà, ja que 17 persones van morir i prop de 60 van resultar ferides durant el partit de la Lliga d’Angola que el Santa Rita i el Recreativo do Libolo van disputar divendres a la nit a l’estadi 4 de Janeiro a Uíge, ciutat del nord del país. Els fets van succeir durant els primers set minuts del partit, quan una multitud de seguidors es van amuntegar en un dels accessos a l’estadi provocant una allau de persones, i moltes van quedar atrapades. Diversos seguidors van caure a terra i van ser trepitjats o aixafats per l’acumulació d’aficionats. Segons el director general de l’hospital de la província, de les 61 persones ferides set es troben en estat greu i la resta estan fora de perill.

Domingo Nzolani, president del Santa Rita, l’equip local, va explicar com havien succeït els fets. “A la gent aquí li encanta el futbol i molts aficionats volien veure el primer partit de la Girabola –nom de la Lliga angolesa–, hi va haver una aglomeració de gent a l’exterior i la policia no va estendre el cordó de seguretat”. El partit es va continuar disputant davant del desconeixement dels fets, com va reconèixer el mateix president del Santa Rita.

La UEFA va expressar la seua solidaritat i la Lliga guardarà aquesta jornada un minut de silenci

El president d’Angola, José Eduardo dos Santos, va ordenar una investigació immediata sobre la causa de l’estampida. “Vull expressar la meua solidaritat amb les famílies dels morts i he donat ordres a les autoritats perquè prenguin les mesures necessàries per ajudar els ferits, que col·laboraran en la investigació que obriran les autoritats”, va manifestar. La UEFA va expressar la seua solidaritat amb la Federació Angolesa i la Lliga espanyola va guardar un minut de silenci durant la jornada.

tracking