EL MILLOREL PITJOR

El Balaguer no perdona

Els de la Noguera golegen el Rubí sense sobresalts i segueixen a dalt de tot de la classificació || Adrià torna a obrir el marcador i sentencien Asier i Miquel

El jugador del Balaguer Sergi pugna amb un del Rubí pel control de l’esfèrica al centre del camp.

I va sumant el Balaguer. Els homes de Jordi Cortés van vèncer amb menys contundència de la que va acabar dictant el resultat a Can Rosés (0-3), però van guanyar al cap i a la fi i continuen consolidant el lideratge. Davant del Rubí, els de la Noguera van construir un partit de lògica, pragmàtic, de menys a més i sense fissures ni indici d’oportunitats per als vallesans. La jugada clau va arribar al minut 50, quan el local Guti va veure la segona groga i va aplanar el camí cap al triomf per als rojos.

La primera part va transcórrer sense grans sobresalts. El xoc va ser bonic i entretingut des de l’inici, encara que en els 45 minuts inicials no es van donar ocasions gaire clares.

Els locals van tenir un primer atansament a les botes de Mario, però el cuir se’n va anar a fora. Brian, de falta directa, també va provar fortuna però sense èxit. El Balaguer, que va jugar aquesta part amb el vent en contra, es va limitar a fer valer el seu plantejament i només una fuetada esporàdica d’Adri va posar en avís el porter del Rubí.

Després del pas pels vestidors, el jugador del Balaguer Sergi va donar el primer ensurt clar amb una pilota que es va estavellar a la fusta. I d’aquí, a la jugada que va canviar el matx. Guti cometia una clara falta i l’àrbitre no dubtava a mostrar la segona groga al central local. En aquesta tessitura, amb 40 minuts al davant en superioritat numèrica, el Balaguer va fer un pas al davant i va passar a obrir el camp, jugant més i més pels extrems i sotmetent el Rubí.

Ja al minut 65, Jaume Bracons va haver d’estirar-se i salvar el 0-1 amb una espectacular parada a un tir a boca de canó d’Asier. El que no podria salvar, tanmateix, va ser el primer gol matinal, obra del de sempre, Adrià Fernández. Ja als últims minuts, i en un vendaval ofensiu dels de la Noguera, un penal a l’àrea del Rubí permetia a Asier Eizaguirre augmentar l’avantatge per als seus. I Miquel del Àguila, ja al temps afegit, va posar la cirereta amb el tercer i definitiu gol a Can Rosés. Així les coses, i a falta de saber la decisió de l’FCF per la impugnació de l’encontre entre el Balaguer i la Rapitenca per part tarragonina, els rojos són líders amb 4 punts d’avantatge sobre el Santboià i 7 sobre el Reus B i el San Cristóbal.

A més, el Balaguer no només s’ha recuperat de la derrota a Vila-seca (1-0) de fa dos setmanes, sinó que, a més, ha ampliat l’avantatge amb tots els seus perseguidors, inclòs l’EFAC Almacelles, al qual ja treu nou punts. La setmana que ve, abans de l’aturada de Carnaval, el Balaguer s’enfrontarà al seu feu al Suburenc, un rival de la zona baixa. Bones notícies per al líder, que continua mantenint l’alt ritme golejador.

“L’expulsió i el primer gol, les claus del triomf” El tècnic del Balaguer, Jordi Cortés, va valorar positivament la victòria i el treball dels seus homes: “A la primera part ens ha costat, i tot i que hem fet algun acostament no hem tingut opcions clares perquè ens costava sortir des de darrere. A la segona part, tanmateix, tot ha anat millor. Ja amb el vent a favor, l’expulsió ha marcat el desenllaç del xoc perquè a partir d’aleshores s’han donat 35 minuts de total domini nostre. Així, aquesta roja i el primer gol d’Adri han estat les claus d’una victòria potser voluminosa perquè un 0-1 o 0-2 hauria estat el just. Sabíem que amb els minuts demostraríem la nostra superioritat i així ha estat.”