SEGRE

VIOLÈNCIA EN L'ESPORT

Destitució fulminant del tècnic del Verdú que va agredir l'àrbitre

El Verdú cessa el seu tècnic que va agredir diumenge l’àrbitre i el Balaguer, on entrenava un infantil, també || El col·legiat va posar a l’acta que va rebre insults racistes, cosa que el club nega

El camp del CF Verdú-Vall del Corb, on es va produir diumenge l’agressió a l’àrbitre, ahir a la tarda.

El camp del CF Verdú-Vall del Corb, on es va produir diumenge l’agressió a l’àrbitre, ahir a la tarda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Verdú va destituir ahir de forma fulminant el seu tècnic Raül Marín, que diumenge va agredir l’àrbitre Alaa El Azouzi Harit, quan ja era al vestidor, al final del partit que va enfrontar aquest equip amb el Bellcairenc. Va finalitzar amb victòria d’aquest per 2-3, després que l’àrbitre allargués més de vuit minuts el temps reglamentari quan el marcador afavoria els locals per 2-1. També ha decidit fer-lo fora el CF Balaguer, que va emetre ahir a la tarda un comunicat, ja que l’esmentat tècnic entrenava l’infantil B del club de la capital de la Noguera.

El col·legiat, que va presentar denúncia davant dels Mossos amb el corresponent informe de lesions, va ser atès al CAP de Tàrrega, després que es presentessin a les instal·lacions una ambulància i dos patrulles dels Mossos. Al seu torn, el tècnic Raül Marín va dir haver presentat també denúncia contra l’àrbitre, però fonts dels Mossos van indicar a aquest diari que només constava la del col·legiat, que l’entrenador va anar a declarar després d’obrir-se diligències i que va al·legar que l’àrbitre també l’havia espentejat.

El col·legiat va reflectir a l’acta que l’entrenador el va agafar del coll, el va asfixiar i el va colpejar a la panxa

El president del Verdú, Joan Barril, va explicar a aquest diari que la destitució del seu entrenador (a qui encara no l’hi havia comunicat i ho va fer a través dels mitjans de comunicació) es deu al fet que “el que va fer no és justificable ni es pot aprovar. No hauria d’haver entrat al vestidor. A més, ja l’havien expulsat dos vegades més aquesta temporada i arriba un moment en el qual dius que ja n’hi ha prou”.

Marín era el tècnic ajudant i havia substituït fa uns tres mesos l’anterior entrenador, Josep Maria Marín.

Barril, no obstant, també va tenir dures paraules per a l’actuació de l’àrbitre, que va posar a l’acta que havia rebut insults racistes i que per l’esmentat motiu havia hagut d’interrompre uns minuts el partit. “No és veritat, en absolut, i si no rectifica el que ha escrit a l’acta prendrem mesures i ho denunciarem. No va parar el partit per insults racistes. M’agraden les coses clares, i això no és veritat. Nosaltres mateixos tenim al nostre equip jugadors de diferents races i fins i tot tres marroquins que coneix el col·legiat perquè viu a Bellpuig. L’àrbitre va estar correcte a la primera part, però després no sé què li va passar. Va canviar la seua actitud de forma radical. És una cosa que no havia vist a la meua vida. Quan es va produir el 2-2 ja no hauria d’haver allargat més temps de forma innecessària i tots contents.”

L’àrbitre escriu a l’acta que Raül Marín li va agafar del coll, el va escanyar i li va clavar un cop a la panxa i que va haver de demanar auxili, havent d’intervenir-hi jugadors i aficionats del Verdú per separar-los, perquè, a més, el retenia al vestidor. “L’àrbitre, que és molt jove, estava plorant i tremolant, com espantat, però li vaig dir que no em feia pena en aquell moment perquè quan porten el xiulet al camp es creuen molt valents”, va afegir el president del Verdú, que no obstant es va mostrar “en contra de qualsevol tipus de violència”.

“El vaig espentejar i li vaig dir xulo, però en cap moment vaig causar lesió” El ja exentrenador del Verdú va manifestar ahir a aquest diari que no va agredir l’àrbitre i que “si l’hagués agredit sortiria a l’informe de lesions, i allà només diu que tenia una contractura”. Segons l’entrenador, els ànims van començar a caldejar-se quan va protestar contra una groga a un jugador del Verdú que havia rebut una falta i va mostrar la roja al jugador i a ell mateix també per protestar. Marín va explicar que “en cap cas vaig proferir insults racistes, no ho faria mai, i bona prova d’això és que al meu equip hi ha jugadors de tot arreu”. Després, es van tornar a escalfar “quan l’àrbitre va allargar 11 minuts el partit, encara que no hi va haver més interrupcions que les normals”. Continuant amb la seua versió, al finalitzar el partit va anar a demanar disculpes al col·legiat al vestidor “perquè s’havia posat a plorar per les protestes del públic i l’únic que tenia al cap era temperar els ànims, però em va apartar la mà, em va espentejar en diverses ocasions i es va posar a cridar. Llavors va entrar el president i vam sortir sense més ni més. És cert que jo també el vaig espentejar i li vaig dir xulo, però en cap moment li vaig causar cap lesió”. Marín considera que després de l’agressió del juvenil del Cervera hi ha més sensibilitat, però espera que “la resolució de la falta per la via ordinària serveixi també per al comitè”. Va afegir que havia dimitit al Balaguer.

tracking