SEGRE

CICLISME

La Xallenge David Duaigües triplica el nombre de desfibril·ladors

Per reforçar la seguretat del miler de participants que espera tenir

La prova, que viurà la vuitena edició, es va presentar ahir a la Diputació.

La prova, que viurà la vuitena edició, es va presentar ahir a la Diputació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xallenge David Duaigües, prova emblemàtica de BTT que celebrarà la vuitena edició els dies 12 i 19 de març a Almatret i Seròs, respectivament, reforçarà aquest any la seua aposta per la seguretat dels participants. Des de fa uns tres anys, l’organització, que és a càrrec del Club Ciclista i Excursionista d’Almatret i del CC Seròs, va apostar per instal·lar diversos desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al llarg del traçat, i aquest any es veuran triplicats gràcies a l’acord amb una empresa lleidatana del sector. “Fa tres anys vam apostar per aquest servei i ara l’hem volgut reforçar, perquè creiem que la seguretat dels participants és el més important. Esperem no haver d’utilitzar-los, però sempre és millor prevenir que curar”, va destacar Xavier Teixidó, un dels organitzadors.

En total, hi haurà uns quinze desfibril·ladors repartits al llarg de tot el recorregut. Una dotzena seran fixos i estaran situats en punts estratègics del traçat, assistits per personal especialitzat o a les zones d’assistència dels Bombers, a més de tres mòbils, dos dels quals els portaran dos ciclistes per accedir a qualsevol punt del circuit i un altre anirà en un vehicle de l’organització, a banda del que hi haurà a l’ambulància medicalitzada situada al punt de sortida.

L’organització espera superar el miler de participants entre les dos proves, una xifra similar a la dels últims anys i que confirma la consolidació d’una prova no competitiva que va nàixer l’any 2007 només a Almatret, si bé a partir del 2009 es va convertir en la Xallenge Aiguabarreig i el 2010 ja va adquirir el nom actual de David Duaigües, en memòria del bomber que en va ser el fundador i impulsor i que va morir en el tràgic incendi d’Horta de Sant Joan.

La primera cita arribarà el 12 de març a Almatret i la segona, el dia 19 del mateix mes a Seròs. En totes dos proves, els participants podran escollir entre dos circuits, un de llarg i exigent, d’entre 40 i 55 quilòmetres i amb 1.000 metres de desnivell, i un altre de més curt i assequible, d’entre 25 i 35 quilòmetres i amb 500 metres de desnivell, dirigit en aquest cas als corredors que s’inicien en aquesta pràctica esportiva.

Xallenge David Duaigües

tracking