SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

Renúncia al Festival Olímpic pel conflicte a Turquia

El lleidatà Gral Sellés havia de disputar aquesta setmana la prova avalada pel COI

Gral Sellés és el vigent campió d’Espanya de la seua categoria.

Gral Sellés és el vigent campió d’Espanya de la seua categoria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gral Sellés, l’únic lleidatà que havia estat inclòs en la selecció espanyola d’esports d’hivern per participar aquesta setmana a Turquia al Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF), ha decidit renunciar-hi a causa del conflicte armat que viu el país otomà. L’esdeveniment, avalat pel Comitè Olímpic Internacional i en el qual es donen cita joves esportistes europeus d’entre 14 i 18 anys de diferents disciplines, considerat el primer pas amb vista als Jocs Olímpics d’hivern, es disputa a Erzurum, al nord-est de Turquia, una de les ciutats on s’estan produint enfrontaments, a prop de la frontera amb Síria, i on el mateix ministeri d’Afers Estrangers espanyol recomana extremar la precaució.

Inicialment, el comitè tècnic de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern havia decidit renunciar al campionat, però a última hora va fer marxa enrere, després que des del COI es garantís la seguretat dels participants (més de 3.000 policies vetllen per la seguretat de l’esdeveniment). No obstant, la federació va traspassar tota la responsabilitat a les famílies dels esportistes, que havien de decidir si viatjaven o no. “Van enviar una carta a un nen de 17 anys un divendres perquè decidís si viatjava o no el dilluns següent, sense tenir la més mínima informació. És un esdeveniment al qual vas per passar-t’ho bé i disfrutar, però si estàs envoltat de policies, no sé si val la pena córrer el risc. D’aquesta manera l’hi vam exposar a Gral i va ser ell qui va prendre la decisió”, va explicar ahir Neus Bancells, la mare de l’esquiador de la CE Bellver, que havia de participar en la modalitat esportiva d’esquí de fons.

Els altres quatre integrants de la selecció, dos esquiadors d’alpí, un de fons i un altre de snowboard, sí que han viatjat fins a Turquia per participar en la competició. Al contrari, potències com ara Noruega, Àustria, Suïssa i Suècia hi han renunciat.

D’altra banda, els aranesos Àlex Puente i Aingeru Garay, tots dos del CAEI, competeixen aquesta setmana en sengles carreres FIS d’esquí alpí a Bormio (Itàlia) i Courchevel (França), mentre que Lydia Iglesias, de l’ANEC, prendrà part el cap de setmana vinent en l’OPA de Zwiesel, a Alemanya, amb la resta de l’equip estatal.

tracking