SEGRE

BÀSQUET COPA DEL REI

El Barça es redimeix

Passa a semifinals al derrotar l’Unicaja amb una gran actuació d’Eriksson, que va fer 18 punts || El rival serà el València, que va eliminar el Gran Canària

El jove suec Marcus Eriksson, a la foto, va ser decisiu.

El jove suec Marcus Eriksson, a la foto, va ser decisiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Markus Erikson va rescatar amb els seus triples un Barcelona ferit per la seua mala trajectòria i per les lesions, però que va reaccionar a la segona meitat per aferrar-se a la Copa del Rei com la seua taula de salvació i aconseguir passar a les semifinals. Hi va contribuir també un desconegut Unicaja, que va desaprofitar una oportunitat d’or per trencar el seu malefici coper davant l’equip blaugrana (82-70).

Els de Georgios Bartzokas, assolats per les lesions en una temporada que està resultant atziaga, van anar de menys a més per, amb el mínim esforç, plantar-se en unes semifinals en les quals hauran de millorar molt les prestacions si volen eliminar el València Basket, que serà el seu rival avui, després d’imposar-se ahir clarament (88-72) al Gran Canària. Una successió d’imprecisions en el tir i pèrdues de pilota de l’equip blaugrana a l’inici van donar els primers avantatges a l’Unicaja. Dejan Musli s’imposava a Ante Tomic i Moussa Diagné mentre Jeff Brooks liderava la producció ofensiva malaguenya. La maquinària blaugrana es va anar greixant una mica amb el pas dels minuts, encara que el control del marcador era dels de Joan Plaza al final del primer acte (17-22). En comptes d’aprofitar-se dels errors contraris, l’Unicaja es va encomanar del mal joc rival i va aconseguir desesperar el seu entrenador després de dos errors consecutius en dos contraatacs que els van impedir anar-se’n amb un avantatge més gran als vestidors (28-33). A la ruleta russa dels triples també pot tocar cara i això li va ocórrer al Barça després del pas per vestidors: tres encerts seguits de Koponen, Erikson i Rice tombaven el marcador al seu favor (39-36, min.23). Va provocar el despertar de Nedovic, però va resultar fugaç. Sota els cèrcols Tomic tenia controlat Dejan Musli. Eriksson seguia en ratxa i va entrar en el quart decisiu amb 58-51. El Barça ja no va deixar que el partit perillés i va arribar al final amb 82-70.

tracking