SEGRE

Marc Màrquez, Premi Internacional Ciutat de Lleida

Marc Màrquez, Premi Internacional Ciutat de Lleida

Marc Màrquez, Premi Internacional Ciutat de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha atorgat avui al pilot Marc Márquez el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2016, un guardó que arriba a la seua vuitena edició i amb què es reconeix la trajectòria del pilot de Cervera, vigent campió de MotoGP.

Amb el guardó es vol subratllar també l’aportació del pilot al coneixement internacional de Lleida i del seu entorn geogràfic. Márquez s’ha mostrat molt feliç de poder rebre aquest guardó i ha assegurat que "és un honor poder portar el nom de Lleida i el de Cervera per tot el món".

Malgrat els nombrosos premis que ha rebut ara al llarg de la seua carrera|cursa el pilot ha assegurat: "Continuaré sent com sóc, i si, no ja que m’aviseu i me'l dieu a la cara".

"El que més m’agrada és rebre aquests premis a casa, en l’entorn on he crescut, però vull destacar que darrere meu hi ha tot un equip i una família que són una de les principals raons per les quals sóc aquí, perquè aquest esport no és tan individual com sembla," ha assenyalat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, per la seua part ha destacat l’orgull que suposa per a la ciutat tenir un representant com a Marc "que parla l’idioma de l’esport amb accent de Lleida i que porta el missatge de l’esport, amb tota la seua riquesa, per tot el món". Ros ha destacat "la humanitat, els valors i el compromís" de Márquez i ha assegurat que "és un gran ambaixador de les terres de Lleida, que personalitza els esportistes d’elit en els quals es reflecteixen nens i joves."

En la cerimònia d’avui, el pilot ha estat acompanyat pels seus familiars i pel també campió del món i membre del seu equip professional, Emili Alzamora, entre d’altres.

Durant la cerimònia de lliurament del premi, que ha tingut lloc al saló de plens de l’ajuntament, han entregat a Márquez el guardó, de caràcter honorífic, que consisteix en una reproducció del Bronze d’Ascoli, un document legal de bronze de l’any 89 a. C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli el 1909, que reconeixia la ciutadania romana a un grup de cavallers hispans.

És el document més antic on apareix, per primera vegada, el nom en llatí de la ciutat de Lleida (Ilerda) i és la primera mostra original existent que representa la vinculació de Lleida amb l’exterior. Segons ha recordat l’Ajuntament de Lleida, un jurat, format per persones de reconeguda trajectòria internacional, va fer públic el seu veredicte el passat 7 de juliol, després d’estudiar les diferents candidatures presentades.

La periodista i excorresponsal de TVE a la Xina, Rosa Maria Calaf, com a presidenta del comitè avaluador, va ser l’encarregada de fer públic el nom de Marc Márquez com a guanyador d’aquesta edició. La resta del jurat la van formar el catedràtic de Derecho Internacional Público i Relacions Internacionals a la UdL Albert Galinsoga; el president del grup Ros Roca i expresident del Consell Social de la UdL, Ramon Roca; el periodista i exdirector de La Vanguardia, Lluís Foix; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris; i el guanyador de l’edició de l’any passat, Néstor Bayona. Després de l’acte oficial, el pilot ha assenyalat que espera que el pròxim guardó que aconsegueixi sigui el d’un nou títol de campió del mundial de moto GP, competició que comença d’aquí a un mes i per a la qual ja s’està preparant. "Hi ha els rivals de sempre, Valentino (Rossi), Jorge (Lorenzo) amb la Ducati, que li està costant més però jo no ho descarto, al meu company d’equip tampoc (Dani Pedrosa) i potser el nou és Maverick Viñales, que l’any passat ja va guanyar moltes carreres|curses i va fer podis amb la Suzuki i aquest any s’ha pujat a una moto que ve de guanyar títols", ha conclòs|acabat.

tracking