BÀSQUET LLIGA ACB

Un Barça gris cau contra l’Estudiantes

Els blaugranes van perdre a la pròrroga

Balvin intenta anotar davant de la defensa d’Eriksson i Claver.

El Movistar Estudiantes va aconseguir una victòria agònica a la pròrroga, per 83-81, ajudat pels 32 punts d’Edwin Jackson, davant d’un Barcelona sense ànima, que va passejar les seues carències sobretot al temps extra, en què només Tomic va poder anotar. La fixació en la defensa estudiantil sobre Ante Tomic i la d’Edwin Jackson per jugar-se totes les pilotes va ser la constant dels primers minuts d’un partit que va començar a dominar el Barcelona que, tanmateix, no va aprofitar el bon començament i va entrar en un període de carència anotadora, que va deixar un marcador de 18-19 al final del primer quart. En el segon parcial, el Barça va començar de nou dominant, però una altra vegada va abaixar el ritme i va deixar que l’Estudiantes se li atansés, arribant al vestidor amb tot per decidir (33-35). A la represa, el Barça va tenir més presència en el joc ofensiu gràcies a Tomic. El Barcelona va tornar a intentar estirar l’avantatge, tot i que de nou els col·legials, a empentes i rodolons, s’hi van resistir, per acabar amb un 56-62 al minut 30. En el quart parcial, el Barça va assolir una diferència de deu punts (56-66), però una nova apagada blaugrana i dos tirs lliures de Balvin van donar pas a la pròrroga (74-74). Tomic va ser el gran protagonista del període extra, perquè va anotar els 7 punts del Barcelona i perquè va fallar un tir lliure clau a falta de 10.3 segons. Va ser un joc caòtic i sense ritme, però l’Estudiantes va saber aprofitar les opcions i va guanyar.