SEGRE

PIRAGÜISME AIGÜES BRAVES

Itàlia fitxa Díez-Canedo

L’expalista olímpic lleidatà serà la mà dreta dels dos directors tècnics de la selecció italiana || Repetirà el tàndem que ha format amb Ettero Ivaldi els últims quatre anys amb el Brasil

Ettero Ivaldi i Guillermo Díez-Canedo repetiran a Itàlia el tàndem que van formar al Brasil.

Ettero Ivaldi i Guillermo Díez-Canedo repetiran a Itàlia el tàndem que van formar al Brasil.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guillermo Díez-Canedo, que l’estiu passat va tancar un cicle olímpic de quatre anys amb la selecció brasilera, obrirà una nova etapa com a entrenador, ara enrolat en l’equip absolut d’Itàlia. Allà es retrobarà amb Ettore Ivaldi, el seu mentor i principal valedor. I és que el tècnic transalpí ha estat clau en la carrera esportiva de l’urgellenc des que el 2006 es va fer càrrec de la selecció espanyola, de la qual formava part llavors. Sota el seu comandament va participar en els Jocs de Pequín 2008 i, posteriorment, quan va penjar la piragua, el va convèncer per ser la seua mà dreta en l’aventura brasilera, una relació que tindrà un tercer capítol a Itàlia.

“És un honor i una satisfacció que torni a confiar en mi per formar part del seu equip. La veritat és que em tracta com a un fill”, reconeix l’expalista, que també serà l’ajudant de l’altre director tècnic de l’equip, Daniele Molmenti, campió olímpic de K1 a Londres 2012. “Quan em va arribar la proposta per entrenar Itàlia, no m’ho vaig pensar dos vegades. És un equip de primer nivell que m’ha vingut a buscar, la qual cosa és tot un honor, de la mateixa manera que treballar al costat d’Ettore i de tot un campió olímpic com Daniele”, afirma Guillermo, que també va rebre ofertes d’altres seleccions d’Europa i d’Oceania.

La setmana que ve firmarà contracte a Roma per ser a l’equip durant tot el cicle fins a Tòquio 2020

Aquesta vegada, reconeix, l’adaptació no serà cap problema. “A Itàlia em trobo com a casa i no em suposa cap maldecap pensar si m’hi adaptaré o no, una cosa que sí que em feia por quan me’n vaig anar al Brasil”, va indicar l’urgellenc, que, a més d’entrenar, s’encarregarà d’analitzar el rendiment dels palistes italians a través del vídeo per tal de corregir-los la tècnica. Sobre el seu periple per terres brasileres, només té elogis. “Si ara sóc a Itàlia és gràcies a ells, els estic molt agraït”, va asseverar.

La Seu podria tenir una altra Copa del Món

La Federació Internacional de Piragüisme (ICF) ha ofert a la Seu d’Urgell la possibilitat d’allotjar l’any que ve una de les proves del calendari de la Copa del Món de descens en aigües braves, en la modalitat d’esprint, inèdita fins ara al Parc del Segre.

La cita es disputaria coincidint amb el Premundial que el Canal Olímpic acollirà el 2018 com a preparació per al Campionat del Món de l’any següent, que per primera vegada acollirà en una mateixa seu les dos disciplines de les aigües braves: l’eslàlom i el descens.

Actualment, el Premundial del 2018 ja té assignada la Copa del Món d’eslàlom, sol·licitada per la mateixa organització de la Seu, que també té concedida la d’aquest any 2017. Si la prova de descens fos també puntuable per a la Copa del Món, l’exigència organitzativa i econòmica seria molt més gran, i encara més perquè el Parc del Segre no ha acollit mai una prova d’aquesta disciplina en els seus més de vint-i-cinc anys d’història.

De fet, abans de presentar la candidatura per al Mundial del 2019, cosa que es va fer de manera conjunta amb Sort, que acollirà el Mundial d’estil lliure, es van fer uns tests per comprovar que les piragües podien baixar bé pel canal urgellenc.

Amb l’objectiu de preparar al millor possible la cita mundialista de descens, la Federació Espanyola ha concedit a la Seu d’Urgell el Campionat d’Espanya de descens per als dies 17 i 18 de juny.

La modalitat d’esprint es disputarà al Parc del Segre, amb la qual cosa serà la primera prova oficial d’aquesta disciplina que acollirà el Canal Olímpic, mentre que la carrera clàssica es disputarà en un tram del riu Segre, que probablement estarà ubicat entre la Seu d’Urgell i la localitat d’Arfa.

tracking