SEGRE

PATINATGE COMPETICIÓ

L’Estatal de Grups Xou omple els hotels de Lleida

El torneig reunirà aquest cap de setmana 750 patinadors i més de 3.000 persones

Una imatge de la Copa de les Nacions que Lleida va acollir el 2015 al Barris Nord.

Una imatge de la Copa de les Nacions que Lleida va acollir el 2015 al Barris Nord.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat d’Espanya de Grups Xou, una modalitat del patinatge artístic que recalarà aquest cap de setmana a Lleida per segona vegada en menys de deu anys –la primera va ser el 2009–, congregarà al pavelló Barris Nord prop de 750 competidors d’onze comunitats autònomes i més de 3.000 aficionats, la qual cosa ha provocat que els hotels de la ciutat s’hagin quedat sense places lliures.

Serà la segona competició d’alt nivell que acollirà la capital del Segrià en tot just dos anys, ja que el 2015 va organitzar la Copa de les Nacions i per a l’any que ve ja té concedit el Campionat d’Europa (vegeu el desglossament).

L’Estatal de Grups Xou, una modalitat que consisteix a executar una coreografia basada en un títol, que narra una història que combina l’expressió corporal, el ball i el teatre, comptarà amb la participació del seu gran dominador, el CP Olot, deu vegades campió del món i guanyador de les setze edicions del campionat nacional. La representació lleidatana serà a càrrec del CP Torregrossa, que ja va prendre part en la passada Copa de les Nacions i que aspira a estar entre els deu primers classificats en la categoria de petits.

Europeu el 2018 amb més d’un miler de patinadorsLa Copa de les Nacions del 2015 i el Campionat d’Espanya que se celebrarà aquest cap de setmana, 4 i 5 de març, són un avançament de l’Europeu que Lleida ja té concedit per a l’any que ve, un torneig que congregarà més d’un miler de patinadors de catorze països. “La Copa de les Nacions va ser un examen per a nosaltres, ja que de la seua organització depenia que ens donessin l’Europeu que havíem demanat. Com que tot va ser perfecte, tant la Federació Internacional com l’Espanyola ens ho han acabat concedint, amb la qual cosa és la culminació del projecte que vam començar fa quatre anys conjuntament amb la Paeria”, va explicar ahir Antoni Guiu, delegat de la Federació Catalana de Patinatge a Lleida. Falta definir les dates, encara que seria a l’abril o al maig.

tracking