SEGRE

PIRAGÜISME

Una altra lleidatana al centre permanent de l'Espanyola de piragüisme

Alba Juanes, del Sícoris, està concentrada aquesta temporada a Palma

Alba Juanes, una altra jove promesa sortida del planter del Sícoris.

Alba Juanes, una altra jove promesa sortida del planter del Sícoris.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha ampliat aquesta temporada la nòmina de palistes fixos a les concentracions permanents de la Federació Espanyola de Piragüisme, en la modalitat d’aigües tranquil·les, amb la inclusió d’Alba Juanes, que s’uneix a Iker Jiménez, tots dos del Sícoris Club i que segueixen els passos del seu ídol i mentor Saül Craviotto. Jiménez, de 17 anys, es troba des del 2015 al Centre de Tecnificació de Múrcia, al grup de canoes, mentre que Juanes, de 16, s’estrena aquesta temporada en el centre de Palma de caiac, on és l’única noia becada que no és natural de les illes Balears.

La seua inclusió en el programa de tecnificació va arribar després d’aconseguir la temporada passada el títol de campiona d’Espanya en les quatre distàncies de la categoria cadet (500, 1.000, 2.000 i 5.000 metres), una cosa poc habitual en aquestes edats. “Necessitava anar a un lloc on pogués entrenar-me més i millor per anar progressant i poder compaginar-ho també amb els estudis. Si m’hagués quedat a Lleida, és gairebé segur que hauria deixat el piragüisme”, assegura la lleidatana, que reconeix que les primeres setmanes van ser dures.

“Al principi em va costar molt adaptar-me. Van ser dies en què vaig arribar a dubtar de si valia la pena tot l’esforç, però amb el temps tot va anar millorant i ara tinc clar que va ser la decisió correcta. Me n’hauria penedit molt, si me n’hagués anat”, va indicar la sicorista, que va reconèixer que parlar amb Craviotto la va ajudar a superar-ho. “En les primeres setmanes de concentració, quan més dubtes tenia de si havia fet bé venint, em va trucar el Saül i em va animar a seguir. Els seus consells van ser molt importants per a mi i els hi agraeixo”, afegeix Juanes, que li agradaria heretar del doble campió olímpic “la seua constància, la seua capacitat per no rendir-se mai i la seua humilitat”.

Alba té aquesta temporada per objectiu classificar-se per al Mundial i l’Europeu júnior, categoria en la qual s’estrena i la plaça de la qual es jugarà en el selectiu programat per al proper mes de maig a Trasona. “Aquests són els meus reptes. Ser olímpica em queda encara molt lluny”, reconeix.

tracking