SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA MUNDIAL

Kilian Jornet, or en la cursa vertical del Mundial

La seua segona medalla en l’edició i el cinquè or en aquesta prova

Kilian Jornet encapçala la prova ahir a Itàlia.

Kilian Jornet encapçala la prova ahir a Itàlia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta de Montellà i Martinet (Cerdanya) Kilian Jornet es va adjudicar ahir la medalla d’or en la prova de cursa vertical dels Mundials d’esquí de muntanya ISMF d’Alpago-Pinacavallo (Itàlia). És la segona medalla del multicampió lleidatà en aquesta edició, després de la plata obtinguda divendres en la prova individual. Kilian Jornet va complir la revenja sobre l’italià Damiano Lenzi, segon, que divendres va batre el català per un segon a la línia de meta, després d’1 h 52’ d’esforç en la prova individual. Darrere d’ells es va classificar el suís Marti Werner completant el podi en la carrera vertical. Marc Pinsach va ocupar el lloc 14 i Oriol Cardona, el 15. Cardona es va quedar a les portes de la medalla en promeses a l’acabar quart.

És la cinquena medalla d’or de Kilian Jornet en la modalitat en un campionat del món d’esquí de muntanya després de les obtingudes el 2010, 2011, 2013 i 2015. I és la segona de la delegació estatal en els presents Mundials d’esquí de muntanya després de Clàudia Galícia, que es va emportar el títol en la prova d’esprint davant de la sueca Emelie Forsberg.

En la prova femenina, la nova campiona del món va ser l’austríaca Andrea Mayr, que va sorprendre les grans favorites i es va emportar una inesperada medalla d’or. Segona va ser la sueca Emelie Forsberg, parella de Kilian Jornet i que aconsegueix la seua segona plata d’aquests campionats, mentre que la tercera va ser la francesa Axelle Mollaret. La catalana Clàudia Galícia va acabar sisena i Marta Garcia va ser la dotzena. També en categoria absoluta, Galícia i Mireia Miró van aconseguir una plata per equips. Avui conclou el Mundial amb la prova de relleus, en la qual també hi haurà Jornet.

tracking