SEGRE

DEPORTES

Luis Enrique se'n va

L’asturià anuncia que no seguirà com a entrenador del Barça a partir del 30 de juny el dia que l’equip es col·loca líder per l’entrepussada del Madrid davant del Las Palmas || El tècnic barcelonista justifica la marxa per “desgast” i promet “tres mesos apassionants”

Paco Alcácer va anotar ahir un dels sis gols de l’equip.

Paco Alcácer va anotar ahir un dels sis gols de l’equip.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, no renovarà al finalitzar la temporada. Ho va anunciar ahir a la nit, per sorpresa, després del triomf sobre l’Sporting de Gijón al Camp Nou que al cap d’una estona donaria el liderat als blaugranes gràcies a l’entrepussada del Reial Madrid (encara que als blancs els queda un partit pendent per jugar a Balaídos davant del Celta) a casa davant del Las Palmas a l’empatar 3-3. El tècnic asturià, que haurà complert així tres campanyes completes, ho deixa, segons va argumentar, a causa del “desgast” i que sent que necessita desconnectar i descansar encara que se n’anirà lluitant per guanyar les tres competicions que queden en lliça. Luis Enrique va dir, després d’analitzar el partit d’ahir a la nit, que “aprofito per acabar la roda de premsa d’una manera diferent. Us anuncio a tots que no seré entrenador del FC Barcelona la pròxima temporada. És una decisió molt difícil per a mi, molt meditada i pensada. Crec que he de ser fidel i just al que penso”, va assegurar. Luis Enrique ja va apuntar a la seua arribada que preferia treballar amb cicles de tres anys i així ho complirà, ja que no renovarà el contracte amb un FC Barcelona amb el qual, de moment, ha guanyat 8 de 10 títols possibles en un palmarès excels que podria augmentar. En lluita a la Lliga, a la final de la Copa del Rei i a dies d’haver de remuntar a la Champions el 4-0 davant del PSG.

El tècnic blaugrana finalitzava contracte el proper 30 de juny i havia deixat en l’aire la seua continuïtat fins al març o l’abril. “En aquesta pretemporada vaig tenir una reunió amb Albert Soler i amb Robert Fernández en la qual avançava que hi havia possibilitat que no renovés el meu contracte. En nom del club em van tranquil·litzar, em van dir que no tingués pressa, que esperés fins que ho tingués clar. El moment ha arribat, el motiu és la manera que tinc de viure la professió”, va explicar. I és que va assegurar que el seu treball és “una recerca incessant de buscar solucions i millorar l’equip. Això significa molt poques hores de descans i de desconnectar. Em vindrà bé, necessitaré descansar, és el principal motiu. M’agradaria agrair al club la confiança en mi en el trajecte com a jugador i entrenador”. Luis Enrique va voler recordar el seu periple blaugrana com a entrenador. “Vaig entrenar el filial 3 anys, després van decidir que fos entrenador del primer equip aquests 3 anys que per a mi seran inoblidables. No m’oblido del més important; queden tres mesos apassionants. En una de les competicions estem en una situació difícil però tenim una oportunitat i amb l’ajuda de tots i si els astres s’alineen podem donar-li la volta”, va apuntar sobre l’eliminatòria de Champions. En aquest sentit, va afegir que lluitarà per guanyar més títols abans d’anar-se’n. “Seran mesos de dedicació plena i exclusiva, esforç màxim i res més. Al final de temporada arribarà el moment d’acomiadar-me com a tal”, va apuntar el tècnic, la marxa del qual s’assembla molt a la de Pep Guardiola, que va assegurar haver-se buidat a la banqueta blaugrana, en el seu cas, en quatre temporades.

Sobre la golejada davant l’Sporting de cara al partit del PSG va dir: “El resultat, la confiança dels jugadors i de l’equip, és un reforç general per a tothom perquè veníem d’un partit molt important al Calderón. A seguir, es tracta d’anar reforçant i millorant el nostre rendiment.”

Sonen com a relleus, entre altres, Valverde, Sampaoli, Koeman, Allegri, Blanc i Klopp.

Paco Alcácer va anotar ahir un dels sis gols de l’equip.

Paco Alcácer va anotar ahir un dels sis gols de l’equip.

tracking