SEGRE

ESQUÍ MUNDIALS D?ESQUÍ DE MUNTANYA

Jornet guanya el bronze en relleus i acaba amb 3 podis

La delegació catalana, majoritària a l’equip estatal, aconsegueix 15 medalles

A l’esquerra, Miró, Galícia i Garcia. A la dreta, Pinsach, Cardona i Jornet.

A l’esquerra, Miró, Galícia i Garcia. A la dreta, Pinsach, Cardona i Jornet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola d’esquí de muntanya, liderada pel lleidatà Kilian Jornet i composta gairebé totalment per esquiadors catalans, va tancar ahir la seua participació en els Campionats del Món, que s’han celebrat a Alpago i Piancavallo (Itàlia), amb una medalla de plata en els relleus per equips femenins i una altra de bronze en els masculins, que tenia entre els integrants Jornet. En total, la delegació catalana es va penjar quinze medalles en aquests Mundials.

L’última jornada dels Mundials d’esquí de muntanya, que se celebren cada dos anys, posava el colofó a set dies de competició amb la disputa de les proves de relleus. En aquesta prova, les catalanes Clàudia Galícia, Mireia Miró i Marta Garcia van acabar segones, darrere de l’equip francès, que es va penjar l’or en una carrera en la qual el combinat italià va completar el podi.

En categoria masculina, el conjunt estatal també va pujar al podi després que l’equip format pel gallec Íñigo Martínez de Albornoz i els catalans Oriol Cardona, Kilian Jornet i Marc Pinsach va acabar al darrere de Suïssa i Itàlia, que van guanyar l’or i la plata, respectivament.

Entre les medalles aconseguides pels esquiadors de la selecció espanyola a Itàlia, destaquen els ors que es van penjar Kilian Jornet, en cronoescalada (carrera vertical), i Clàudia Galícia, en la modalitat d’esprint. A més a més, l’esportista de Montellà i Martinet (Cerdanya) va ser plata en la prova individual, per la qual cosa ha finalitzat aquests Mundials amb tres metalls. D’aquesta manera, ja acumula tretze medalles en la història dels campionats del món, set de les quals d’or, dos de plata i quatre de bronze.

Kilian, a més de la competició, ja prepara el seu nou intent d’ascens ràpid a l’Everest després de no aconseguir-ho l’estiu passat. “No és l’època idònia, però si la Xina ens dóna els permisos, hi tornarem a l’agost. Evidentment, és millor fer-ho a la primavera perquè hi ha poca neu i no has d’obrir traça, però no hi pots estar sol, que és el que busquem. El bo de l’estiu és que fa calor i pots moure’t ràpid i amb poc pes, però t’enfrontes al risc d’allaus a causa de les nevades”.

tracking