SEGRE

ATLETISME ESPORT SOLIDARI

La Cursa de la Dona Nayox espera reunir 1.200 atletes

Lleida es tenyirà de rosa el dia 12 per recaptar fons contra el càncer de mama

Carme Santamaría, de l’Associació Beca Marta Santamaría, Estefi Climent, Montse Parra i Ester Tort.

Carme Santamaría, de l’Associació Beca Marta Santamaría, Estefi Climent, Montse Parra i Ester Tort.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida es tenyirà de rosa un any més pel càncer de mama el proper dia 12. Més de 1.200 persones, de les quals ja hi ha més de 600 inscripcions a poc més d’una setmana de la celebració, s’esperen en la cinquena edició de la Cursa de la Dona Nayox, que té el doble objectiu de recaptar diners per a la investigació contra aquesta malaltia a través de la Beca Marta Santamaría i, de passada, potenciar l’esport femení.

Encara que majoritàriament les participants són dones, les organitzadores Estefi Climent i Ester Tort, del GoGoGoRunners Club, van voler recordar ahir durant la presentació que cada vegada és més significativa la presència d’homes corrent. “En la passada edició, el 3,5% dels participants eren homes i cada any el seu nombre va en augment després que en la primera edició no van arribar ni a deu els que s’hi van apuntar i la seua presència va ser més aviat testimonial”, van assenyalar.

Aquesta prova atlètica, qualificada com un “referent d’esdeveniment esportiu” a la ciutat per la tinent d’alcalde Montse Parra, tornarà a recuperar aquest any el circuit tradicional de 5,6 km amb sortida i arribada a la canalització del riu Segre.

Dissabte, dia 11, tindran lloc les proves infantils, que no seran competitives i hi haurà medalla i berenar per a tots els participants. Una altra activitat paral·lela serà una sessió de zumba abans de la carrera i al final d’aquesta a càrrec de Silvia Cabanillas.

Nayox és el patrocinador principal d’una carrera les inscripcions de la qual poden fer-se presencialment a Nexus, La Primavera, Barcelona Led i Báilame o online per internet.

tracking