EL MILLOREL PITJOR

Voregen l’èpica

L’Actel Força Lleida està a prop de remuntar 20 punts de desavantatge a la pista del colíder Gipuzkoa || La mala primera meitat va minvar les possibilitats del conjunt lleidatà

Borja Comenge, entrenador de l’Actel Lleida, dóna instruccions als seus jugadors durant el partit d’ahir.

L’Actel Lleida no va poder assaltar la pista del Gipuzkoa, on no guanya cap visitant des de l’octubre, i va perdre per un ajustat 71-65. Va ser un partit marcat per la primera meitat, especialment el segon quart, en el qual l’equip de Comenge va ser una caricatura del que realment és. Malgrat arribar a perdre per 20 durant la primera meitat, a la segona, els lleidatans van vorejar una èpica remuntada.

Comenge es va trobar amb el mateix problema que una setmana enrere contra el Castelló. Defensivament, l’equip va començar molt per sota del seu nivell i no va tardar gaire el tècnic de l’Actel Lleida a buscar la mateixa solució, donant entrada a Feliu i Alzamora. A tot això, el Gipuzkoa ho va aprofitar per agafar els primers avantatges, aprofitant que l’encert exterior dels lleidatans, una de les claus segons l’entrenador lleidatà, era inexistent. Els bascos es van situar 8 a dalt (19-11) amb una cistella de Simeonov i va ser llavors quan els de taronja van donar alguna mostra de resistència. Amb dos triples consecutius de Sutina i Feliu, Fisac va demanar temps i Simeonov ho va solucionar amb una safata sobre la botzina per al 23-17 al final del primer quart.

El caràcter de l’equip, que malgrat perdre per 20 punts a la pista del colíder mai es va rendir i va intentar la remuntada

I llavors va començar el pitjor malson de l’Actel Lleida. Quatre punts consecutius de Ndoye i Comenge va haver de parar el pobre espectacle amb 27-17. Poc després un altre temps amb el 31-17 i sense notícies de l’atac del seu equip, que va tardar 6:25 a anotar la primera cistella en aquest segon quart, llançant per la borda qualsevol possibilitat de victòria. Va ser Demétrio el que va anotar la primera, després que el Gipuzkoa assolís una màxima diferència de 20 punts (37-17). El tècnic lleidatà estava tan desesperat que fins i tot va donar entrada al vinculat Hermet. Va reaccionar lleugerament l’Actel Lleida amb un parcial de 0-7 liderat per l’encert de Sevillano, un dels pocs lleidatans que es van salvar de la primera meitat, però van respondre els bascos a través de Pardina, que va tornar a ampliar les diferències abans que Feliu, amb una cistella sobre la botzina, situés el 45-28 amb el qual es va assolir el descans. Tot eren males notícies per a un Actel Lleida que només podia millorar durant la segona meitat, ja que ni defensivament ni ofensivament s’estava assemblant a l’equip que va esclafar la setmana passada el Castelló al Barris Nord.

Comenge va donar entrada a Hermet com a titular al tercer quart, un clar toc per a Demétrio i Martí, i l’Actel Lleida va jugar molt més ordenat, clar d’idees, encara que amb el temps en contra des del primer minut. A més, els àrbitres no podien faltar a la cita després de passar desapercebuts davant del Castelló i van assenyalar una tècnica absurda a Simeón. Tot perquè el petit li menjava terreny al gran i a falta d’1:10 per al final del tercer quart va baixar dels deu de diferència (52-44). Quina reacció lleidatana. Una nova empenta arbitral va permetre als locals entrar de nou 10 a dalt a l’últim quart (56-46).

Quedaven deu minuts per a l’èpica, encara que no li va agradar gens com començaven les coses a Comenge, ja que només havien transcorregut 70 segons quan va demanar temps amb 60-46. Errors en atac i desajustos defensius de nou. Li van anar de primera els retocs perquè l’Actel Lleida va tornar a ser el de sempre i li va anar menjant la moral al rival, amb un parcial de 0-9, inclosos dos triples de Demétrio i Simeón (60-55). Només la qualitat d’un home tan determinant com Carlson i un triple de l’ex Pino, esclar, van posar problemes a l’èpica remuntada dels lleidatans, que a 3:25 per al final encara creien en la victòria, amb un nou temps del tècnic dels visitants. I també a 1:32, quan una esmaixada de Carlson va frenar la reacció final (68-60). Hi havia temps, només feia falta la sort i l’encert que no havien tingut fins a aquell moment. Una cistella de Feliu i un triple de Simeón van posar contra les cordes el colíder, que va demanar temps amb 68-65 i 26 segons al davant. Uriz va anotar dos lliures i en la següent jugada Feliu no va poder tirar de tres, la qual cosa finalment va donar el partit als locals (71-65).