ATLETISME

Èxit de la renovada Templers

Mig miler de corredors van participar en l’onzena edició de la carrera, que es va celebrar per primera vegada al matí || Albert Reig i Rosamari Carulla van ser els guanyadors de la cita

Diversos corredors, en el moment de la sortida al costat del Castell dels Templers.

Mig miler de corredors van participar aquest diumenge en l’onzena edició de la Cursa dels Templers a Lleida. La carrera, organitzada per AE Ekke i Km 0 Ponent, presentava novetats en l’horari respecte a l’any anterior, al celebrar-se al matí, a diferència de les edicions anteriors, que es van disputar al capvespre.

Albert Reig (Club Triatló Prosan) i Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) van ser els guanyadors de la carrera de 10 km, amb uns temps de 33,50’ i 38,53 minuts, respectivament. En categoria masculina, Jordi García (AC77), creuant la meta en 34,03 minuts, i Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), amb un temps de 34,16’, van acompanyar Reig en el podi. Antoni Carulla, de Runners Balaguer, va ser quart. Mireia Sosa (Xafatolls) va quedar segona en categoria femenina, després de passar per meta en 39,25 minuts, i Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners), amb un temps de 42,40 minuts, va completar el podi.

Una altra de les novetats de l’edició va ser avançar la cita, ja que normalment se celebrava durant el mes de juny. Però, a pesar del canvi de data i hora, el recorregut, únic per a tots els participants, va continuar sent el mateix que en les edicions anteriors, 10 quilòmetres amb sortida i arribada al Castell Templer de Gardeny.

Després de la sortida, la carrera recorria alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat. Els corredors van baixar del Castell pel carrer Cardenal Cisneros, i posteriorment, van passar pel carrer Onze de Setembre, passeig de Ronda, Prat de la Riba, Rovira Roure o la plaça Ricard Viñes, entre d’altres, per acabar tornant a Gardeny. Després de l’arribada a l’icònic castell, els corredors van gaudir d’un esmorzar.

A part de la cursa d’ahir, la cita ja va començar dissabte, quan prop de 300 nens van participar en les carreres infantils i en altres activitats. A més, els corredors que es van atansar a recollir el dorsal, van poder disfrutar d’una visita guiada pel castell. Cap corredor hi va participar amb el dorsal número 1, que es reserva des de fa tres anys en homenatge a l’alpinista Juanjo Garra.

Aquesta es tractava d’una de les proves puntuables per a la Lliga Ponent, de la qual Rosamari Carulla és la vigent campiona en categoria femenina. La pròxima cita de la Lliga serà el proper diumenge 12 de març, en la Cursa de la Nòria a Torrelameu, que celebrarà aquest any la cinquena edició. A diferència de la Cursa dels Templers, aquesta cita comptarà amb dos recorreguts, un de 10,2 km i un altre de 5,4 km, i tots dos tindran part d’asfalt i de terra. Els corredors sortiran des del Parc de la Nòria, lloc que dóna nom a la cita.