SEGRE

ATLETISME

La lleidatana Meritxell Bonet guanya els 21 km de la Sahara Marathon

La lleidatana Meritxell Bonet guanya els 21 km de la Sahara Marathon, una carrera pel desert de suport al poble sahrauí || Més de 500 atletes de 29 països

Meritxell Bonet fa el senyal de victòria com a guanyadora femenina dels 21 km.

Meritxell Bonet fa el senyal de victòria com a guanyadora femenina dels 21 km.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Meritxell Bonet acaba de guanyar la prova de 21 km del Sahara Marathon, la que anomenen la cursa dels herois anònims, perquè més que una duríssima prova pel desert, és abans que res una experiència intercultural, solidària i emocional de gran intensitat en suport del poble sahrauí.

El passat 28 de febrer es va tornar a culminar amb èxit una nova edició de la Sahara Marathon, en què un nombrós gran grup de més de 500 corredors de 29 països de tot el món donen el millor d’ells mateixos per sumar gambades solidàries sobre el desert algerià, al mateix temps que donen suport i ajuden als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, en els quals s’estan des de fa prop de 42 anys. Meri Bonet, professora de l’IES Ronda, és una d’aquestes heroïnes esportives i solidàries.

Aquesta singular prova més solidària que competitiva discorre per Algèria vora els campaments sahrauís

A la Sahara Marathon no només es corre la distància maratoniana de 42 quilòmetres que van guanyar l’italià Giorgio Calcaterra i la basca Elena Frechilla, sinó que també hi ha altres distàncies, en les quals els triomfs van quedar repartits entre els representants d’Espanya, Algèria i la mateixa República Sahrauí.

Així, en la distància de mitja marató, l’andalús Rafael Ángel Gómez va mantenir un pols amb l’algerià Met Chat per aconseguir un incontestable triomf en els últims quilòmetres. En noies, la lleidatana Meri Bonet, Eva Arévalo i Marisa Guillén van copar les tres places del podi.

Per la seua banda, la carrera de 10 quilòmetres va tenir com a vencedors absoluts l’algerià Mostfaoui i Gala Mora, mentre que en els cinc quilòmetres van vèncer Roberto Gracia i la corredora local Nasrala Salem.

tracking