SEGRE

ACTIVITATS FUTBOL

“El Comitè tracta tothom per igual”

Xarrada a Lleida de Francisco Rubio, president de l’òrgan sancionador de l’RFEF || Jornada de Dret Esportiu

Francisco Rubio, assegut a primera fila al centre, a la dreta de Félix González.

Francisco Rubio, assegut a primera fila al centre, a la dreta de Félix González.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Rubio, president del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va ser un dels ponents ahir a la IV Jornada de Dret Esportiu de Lleida, centrada aquest any en Els Tribunals Esportius: present i futur. Rubio va admetre que les decisions del comitè que presideix tenen un component mediàtic, però va defensar que es tracta d’un treball “merament jurídic”. “La de futbol és una federació més, encara que mediàticament tingui més projecció que altres. Però té un reglament disciplinari i ens limitem, a la llum del que reflecteixen les actes, a aplicar la disciplina esportiva”, va explicar. Admet que, “lamentablement”, les seues decisions generen expectació, però assegura que “a nosaltres ens és exactament igual de quins jugadors o de quins clubs es tracti. Es tracta de reunions públiques, es poden consultar les actes i els casos vénen numerats i es decideixen per l’ordre en què entren”.

Rubio garanteix que “som tres juristes i el nostre treball és administratiu i jurídic, no existeix cap tipus de pressió. Tenim una independència absoluta”. Admet en aquest sentit que és partidari de “mà dura” als incidents en l’esport de base, com ha de ser-ho en els casos d’insults sexistes. “Ja ho estem sent, hi ha hagut camps de Primera parcialment tancats per això.”

Homenatge a Andreu Camps en les Jornades de Dret Esportiu que es van celebrar ahir a Lleida

Les jornades van servir també com a marc per retre un homenatge a Andreu Camps, membre del TAS i que va ser un dels ponents d’ahir. “Estic molt emocionat i agraït”, va explicar Camps, que va ser professor de l’Inefc Lleida.

tracking